Închidere de subteran la Paroșeni și Uricani

0
533

Exploatările miniere de la Paroșeni și Uricani și-au încetat activitatea extractivă la finele anului trecut. Acum, la cele două mine, se fac lucrări din cadrul planului de închidere a subteranului.

Activitate ”normală”

La minele Paroșeni și Uricani activitatea este ”normală„. Cu excepția activității de producție – interzisă întrucât programul extractiv s-a încheiat la finele anului trecut- totul se derulează conform planului.

Potrivit reprezentanților Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului,

”Activitatea se desfășoară normal. Executăm lucrări pe ce am notificat. Conform notificării, luăm utilaje din mină și le scoatem afară”, a declarat Petre Drăgoescu, directorul tehnic al SNÎMVJ.

Conducerea societății a înaintat deja ministerului solicitarea de emitere a unui act normativ prin care societății să i se aloce ajutorul de stat pentru anul acesta.

Ajutorul cerut de SNÎMVJ în 2018 are o valoare de 68.260 mii lei.

Închiderea minelor Paroșeni și Uricani a readus în discuție recuperarea echipamentelor miniere și ”redirecționarea” acestora către minele viabile. O astfel de acțiune, de la momentul închiderii minei Petrila, nu a avut prea mare succes. Acum, conducerea CEH a pus ochii pe complexul mecanizat de la Paroșeni.

Informațiile din interior arată că și acum echipamentul de la mina Paroșeni ar fi dorit gratis de conducerea CEH. Acesta ar fi necesar pentru mina Livezeni.

Numai că, din cauza unor  probleme, cei de la CEH mai trebuie să aștepte până când complexul va fi scos din subteranul minei Paroșeni. Din cauza unei autoîncălziri a cărbunelui, abatajul în care se afla complexul a fost îndiguit anul trecut.

Conducerea SNÎMVJ susținea că în momentul în care atmosfera din subteran o va permite, digurile vor fi înlăturate și complexul mecanizat demontat și scos la suprafață.