Încă o ”victimă” a abuzului marca PSD, repus pe funcție de instanță. Edelhauser revine în funcția de prorector al Universității Petroșani

0
3661
Eduard Edelhauser, prorector Universitatea Petroșani

Judecătorii de la Tribunalul Hunedoara l-au repus, miercuri, în funcție pe prorectorul Universității Petroșani. Eduard Edelhausser a fost schimbat din funcție, la începutul anului, de rectoratul universității pe motiv că ”este indisciplinat”. La acel moment, Eduard Edelhauser  spunea că a fost victima unui abuz evident și va demonstra în instanță totul. 

Prorector demis la Universitatea Petroșani

Sentință executorie, cu drept de recurs în 5 zile

Fostul prorector al Universității Petroșani a obținut miercuri dovada abuzului săvârșit împotriva lui. Potrivit completului de judecători de la Tribunalul Hunedoara, Edelhauser va trebui repus imediat în funcție. Judecătorii au admis suspedarea actelor administrative prin care prorectorul a fost schimbat din funcție.

”Admite cererea formulată de reclamantul Edelhauser Eduard-Victor în contradictoriu cu pârâţii Universitatea din Petroşani şi Rectorul Universităţii din Petroşani, privind suspendarea efectelor Hotărârii nr. 2 din 30.01.2019 emisă de Senatul Universităţii din Petroşani prin care a fost validată prin vot secret propunerea Rectorului pentru demiterea reclamantului Edelhauser Eduard-Victor din funcţia de Prorector cu Managementul Universitar, Proiecte europene şi internaţionale”, se arată în sentința de miercuri dată de Tribunalul Hunedoara.

Sentința pronunțată astăzi de Tribunalul Hunedoara, reprezintă pentru mine, dar mai ales pentru cei 33 de colegi care m-au sprijinit în alegerile pentru funcția de Rector din anul 2016, un act de respect pentru adevăr, pentru dreptate și pentru dreptul de a spune ceea ce gândești. = Eduard Edelhauser

Nici Decizia nr. 6 înregistrată la Serviciul Resurse Umane Salarizare, datată tot în 31 ianuarie și emisă de același rector, Radu Sorin, prin care au fost stabilite drepturile salariale în concordanță cu noul statut al lui Edelehauser a fost suspendată.

Reprezentanții Universității Petroșani au drept de recurs în cinci zile de la comunicare.

Procesul va continua pe fond

Procesul dintre cele două părți va continua pe fond, însă conform caracterului executorie Eduard Edelhauser trebuie repus pe funcție.

”Îmi doresc din suflet ca astfel de lucruri să nu se poată repeta, ca un Rector să nu mai dispună după bunul lui plac de o instituție publică, ca tinerii așa cum au fost și cei din Senatul Universității din Petroșani care au asistat la demiterea mea ca la o execuție publică, să aibă modele adevărate și astfel încrederea lor în țara noastră să crească, iar exodul lor să fie stopat. Am ferma convingere că universitățile mici au și ele un rol important în reducerea disparităților economice dar și în educarea tinerilor”, a declarat, miercuri, pentru Gazeta de Dimineață, Eduard Edelhauser.

Prorectorul Eduard Edelhauser a fost demis la începutul anului 2019 printr-un simulacru care a fost evidențiat încă de la acel moment de victimă.

Politicienii români învață ”continuu”. Politician, student la 56 de ani

Radu Sorin, recotrul Universității Petroșani, este membru PSD Hunedoara