În plină campanie electorală, bugetul CEH prevede angajări la Livezeni și Vulcan

0
895

Proiectul de buget al Complexului Energetic Hunedoara, aferent anului 2019, prevede angajări. Documentul a fost făcut public în plină campanie electorală. Același proiect prevede și disponibilizări, însă în proporție mult mai mică față de angajările anunțate.

Angajări la Vulcan și Livezeni

La finele anului 2019 numărul de personal de la CEH va fi mai mare decât cel înregistrat la finele lui 2018, deși anul trecut au fost disponibilizate aproape 600 de persoane.

”Numărul de personal prognozat pentru finele anului 2019 va  fi  de 4.088 persoane”, se arată în proiectul de buget.

Conform aceluiași document, 2019 aduce 302 angajări. Proiectul de buget menționează că e nevoie de ”persoane specializate, pentru ca activitatea în subteran să nu fie afectată, la cele două unități care își continuă activitatea, respectiv Sucursala Exploatarea Minieră Vulcan și Sucursala Exploatarea Minieră Livezeni”.

Disponibilzări la Lonea și Lupeni

Cinci angajați ai CEH vor ieși la pensie anul acesta, conform aceluiași proiect de buget.  Totodată, va exista un program de concediere colectivă ”a unui număr de 55 persoane indirect productive,  din unitățile aflate în închidere, respectiv Sucursalele Exploatarea Minieră Lonea și Lupeni”.