Ile, dezbrăcat de haina militară

0
2952
foto Facebokk Gheorghe Ile

Obișnuit ca la diverse evenimente să apară îmbrăcat în uniformă militară, cu tot cu gradele aferente, primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, trebuie să renunțe la acest obicei. Sau cel puțin să mai dea jos din grade. Primarul din Vulcan face parte din ”lotul” de rezerviști cărora în 2012, ministrul Apărării Naționale de atunci le-a revocat gradele în rezervă.

Răspuns de la UM 02515

Un vulcănean a sesizat faptul că primarul din Vulcan se îmbracă în uniformă militară. În urmă cu câteva zile, Florin Mârza a primit răspunsul la sesizare.

foto Facebook Florin Marza

”În urma analizei, împreună cu structurile cu atribuții în domeniu, vă comunicăm faptul că ne-am adresat domnului Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, și i-am adus la cunoștință prevederile legale incidente în cazul portului ilegal de uniformă, decorații și distincții în public”, se arată în răspunsul primit de Florin Mârza, ce poartă ștampila Unității Militare 02515 N București.

Conform aceluiași document, în cazul în care ”mai apar astfel de situații”, pot fi sesizate organele abilitate ”întrucât instanța penală este cea în măsură să constate dacă fapta constituie sau nu infracțiune”.

Ile, în ”lotul” de rezerviști ilegali

În toamna anului 2012 Ministrul Apărării Naţionale, Corne­liu Dobriţoiu, a decis revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor în rezervă pentru cazurile din anii 2011 şi 2012 în care nu au fost îndeplinite condiţiile prevă­zute de Legea 80/1995. Pe lista celor care au revenit la “bază” se află și primarul Gheorghe Ile.

În 2011, primarul municipiu­lui Vulcan, a fost avansat, în rezer­vă, în gradul de locotenent, după ce cu un an în urmă devenise sub­locotenent. Edilul din Vulcan a ajuns sublocotenent în rezervă la propunerea Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere Sarmizegetusa din Judeţul Hune­doara.

Trei gradaţi, retraşi la bază de către MAPN… Hunedoara are cu un locotenent şi doi colonei mai puţin

Dacă situația nu s-a schimbat, greu de crezut dacă răspunsul de la Unitatea Militară din București vorbește de incidența prevederilor legate de portul ilegal de uniformă, decorații și distincții, primarul din Vulcan nu are dreptul decât la trese de sublocotenent. Și nu cu trese de căpitan. Chiar dacă în rezervă.

Primarul Gheorghe Ile nu a putut fi contactat.