Fost director în ANRM, șef serviciu în CJ Hunedoara. A fost singurul care a participat la concurs

0
421

Un fost director al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale este, de la începutul lunii octombrie, șef serviciu investiții în cadrul Consiliului Județean Hunedoara. La mai bine de un an de la momentul în care a fost delegat pe acest post, Sorin Găman a participat la concurs.

Singurul candidat

Concursul pentru funcția de șef serviciu gradul II, serviciul investiții din cadrul direcției tehnice și investiții din CJ Hunedoara a avut loc la începutul acestei luni.

La concursul organizat de forul județean s-a înscris un singur candidat. Este vorba despre Sorin Găman, fost director al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale.

În urma probelor de concurs, pe 3 octombrie, Găman a fost declarat ”ADMIS„. Cu un total de 180 puncte.

A ajuns la CJ prin transfer

Trebuie menționat însă că Găman a deținut această poziție – prin delegare – din august anul trecut. A fost momentul în care Sorin Găman a dat Bucureștiul pe Hunedoara.

Mihai Sorin Găman a fost, prin 2012, președinte al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale a Huilei.

Găman a ajuns la CJ prin transfer.

Fostul director din Ministerul Economiei, de la ANRM, susținea, anul trecut, pentru GDD, că s-a întors acasă.

”Am venit acasă. Am considerat că 12 ani la București e suficient”, declara, Mihai Sorin Găman.

De la omul fără casă, la directorul care a primit donație de la socri

Declarația de avere completată de Mihai Sorin Găman pe 3 august 2017, postată pe site-ul Consiliului Județean Hunedoara, arată că fostul director din Ministerul Economiei nu deține niciun apartament, niciun teren, nicio mașină.

După un an situația lui Găman s-a schimbat. Din 2017, Găman și soția acestuia sunt proprietarii a două terenuri intravilane în comuna Vețel. Aceștia mai dețin, în Mintia, tot comuna Vețel, trei case și două anexe. În garajul familiei Găman a intrat și o Skoda Octavia. Toate bunurile au fost donate de socrii fostului director al ANRM

Găman și-a vândut, anul trecut, apartamentul pe care îl deținea în București contra sumei de 62 mii euro.

Declara un cont curent în care avea suma de 110 mii lei. Contul nu se mai regăsește în declarația de avere completată în 2018.

Sorin Găman declară 28.200 lei indemnizație de salariu de la Ministerul Economiei. Alte 23.560 lei reprezintă veniturile de la Consiliul Județean Hunedoara la care se mai adaugă 7.995 lei indemnizația de administrare specială a Minvest Deva. Găman mai este administrator și la Roșia Montană Gold Corporation, de unde însă nu a primit niciun leu. Soția acestuia este angajată a Conversmin, de unde a obținut salarii în sumă de 41.285 lei.