Membru în Consiliul de Administrație al Minvest, condamnat la închisoare cu suspendare. Trebuie să facă muncă în folosul comunității

0
541

Minvest Deva, companie din portofoliul Ministerului Economiei, care deține acțiuni la Deva Gold, are în conducere un membru condamnat la închisoare cu suspendare. Pedeapsa a fost pronunțată miercuri, de prima instanță.

Fostul șef al Gărzii de Mediu Hunedoara, condamnat pentru infracțiuni de corupție

Bogdan Sever, fost șef al Gărzii de Mediu Hunedoara, este, de miercuri, condamnat pentru infracțiuni de corupție. Acesta a primit de la Tribunalul Hunedoara un an și șase luni de închisoare cu suspendare. Pentru că anunța firmele înainte să ajungă la acestea comisarii de mediu. Conform sentinței, Bogdan Sever trebuie să presteze și muncă în folosul comunității. Magistrații l-au trimis fie la serviciul din cadrul Primăriei Deva care se ocupă de parcurile și zonele verzi din capitala județului, fie la biblioteca județeană. Pentru 60 de zile.

Cum procesul s-a desfășurat la instanța de fond, Bogdan Sever poate ataca sentința.

În Consiliul de Administrație al Minvest

De la Garda de Mediu Hunedoara, Bogdan Sever a ajuns în Consiliul de Administrație al Minvest Deva. Pe linie PSD.

Minvest-ul, pe lângă activitățile de balastieră, mai face și ecologizări de stații de epurare. Este vorba despre stații existente pe teritoriul fostelor unități miniere unde se tratează apele de mină.

Și, poate cel mai important, este de menționat că societatea are pe ”mâini” și aurul de la Certej și Roșia Montană. Minvest are circa 20 la sută din acțiunile de la Deva Gold.

Controalele Gărzii de Mediu erau anunțate de Bogdan Sever

Fostul șef al Gărzii de Mediu Hunedoara a fost trimis în judecată de DNA pentru că făcea publice acțiunile de control ale instituției. Mai exact anunța societățile vizate că urmau să fie călcate de comisarii de mediu.

Controalele Gărzii de Mediu, anunțate de șeful instituției. Societatea vizată scăpa astfel de amendă