Fost comandant de poliție caut loc de muncă. 6 luni la dispoziție pentru rezolvarea problemei

0
2036

6 luni are la dispoziție un comandant de poliție din județul Hunedoara care a rămas ”fără armă”. Dănuț Mocanu, fost comandant la Poliția Lupeni și adjunct la Poliția Petroșani din Valea Jiului, se află în situația în care va trebui să-și găsească un post, oriunde în țară, timp de șase luni. În caz contrar, va fi dat afară din sistem. 

De la extaz, la agonie.

Activitatea desfășurată de-a lungul timpului ”l-a trântit” rău de tot pe Dănuț Mocanu, unul dintre șefii polițiștilor din județul Hunedoara.

După ce a i s-a retras certificatul ORNISS – cel care permitea accesul la informațiile strict secret- lui Mocanu i-au fost retrase toate avizele de acces la informație. Condiție minimă chiar și pentru o femeie de serviciu care lucrează în interiorul unei instituții de profil.

De înghețat sistemul. După 9 luni de boală, comandantul Dănuț Mocanu se întoarce în funcție. IGPR își asumă astfel ”stilul de conducere toxic”

Angajații IGPR au patru niveluri de ”avize” de acces la informații. Cel mai de jos este secret de serviciu, urmat de secret și strict secret. Cel de-al patrulea vizează deja activitățile internaționale, de securitate națională și internațională.

Potrivit specialiștilor, lui Mocanu i s-a dat un ultimatum de 6 luni pentru găsirea unui loc de muncă, la orice inspectorat de poliție din țară. Oferta compatibilă cu competențele actuale ale lui Dănuț Mocanu sunt unele restrânse.

A EXPLODAT. Comandantul Dănuţ Mocanu, cercetat de superiori după ce poliţiştii au început “să scrie”

Tradiție de familie

Recent, fiica lui Dănuț Mocanu a fost angajată la IPJ Arad, pe Resurse Umane. Nu ar fi exclus, și numai pe acest considerent, ca fostul comandant al Poliției Lupeni să se îndrepte spre un post din județul Arad.
În cazul în care, în cele șase luni, Mocanu nu își va găsi un post, relațiile lui contractuale cu IGPR se vor încheia.

La acest moment, Mocanu este la dispoziția IPJ Hunedoara și lucrează la Poliția Petroșani.

Ramona Roșulescu