Fiul administratorului de la bazinul de înot, deținător de PFA cu atestat de profesor de înot și chiriaș al unui culoar acvatic

0
1821
Odiseea de la bazinul didactic de înot Petroșani continuă. O serie de fapte atrag suspiciuni asupra corectitudinii cu care sunt analizate cererile celor care vor să dea lecții de înot și să și obțină bani de pe urma acestei activități. Scandalul din ultima lună pare să dea dreptate celor dați afară din culoarele bazinului, din motive apărute peste noapte, pentru a face loc altora. Altora care nu sunt străini de conducerea bazinului didactic de înot Petroșani.
Construit pentru a facilita accesul într-o piscină modernă elevilor din Petroșani în special, și a celor din Valea Jiului în general, bazinul de înot didactic de la Petroșani s-a transformat într-o afacere. Iar aceasta devine, încet, una de familie.
Pe surse, niciuna dintre școlilie de învățământ din Valea Jiului nu face lecții de educație fizică, adică înot, la bazinul didactic. Zonă fără piscine, aceasta duce lipsă, normal, și de instructori de înot, fiind puțini profesorii de sport care au și această specialitate.
De la deschidere încă au apărut instructorii, PFA-urile și contractele încheiate de diverse persoane cu administrația bazinului, în baza cărora pot preda lecții de înot în incinta construcției. La un moment dat a existat chiar și un contract încheiat de conducerea bazinului cu un club de fitness.
De ceva timp însă, la bazinul de înot didactic, a mai apărut un contract. Unul încheiat de administrația bazinului, reprezentată de Petre Popa, cu o Persoană Fizică Autorizată deținută de fiul acestuia. Deținător de atestat de profesor de înot bineînțeles.
Sunt organe abilitate în statul ăsta să vină să facă verificările de rigoare. Fiul meu are un PFA, plătește pe acest PFA și la ANAF, și la sănătate. Are contract (cu bazinul-n.r.) de trei luni de zile. Deocamdată sunt angajat, sunt persoană contractuală nu sunt funcționar public. Fiul meu nu este angajat al bazinului de înot, are PFA-ul lui care plătește absolut tot ceea ce trebuie să plătească pentru culoarul respectiv și pentru tot ceea ce face la bazin”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineață, Petre Popa, administratorul bazinului de înot Petroșani.
Popa e mândru că fiul lui are cursul de înot finalizat la București, nu prin alte părți, ”ca alții”.
Are cursuri de înot făcute la București, la școala de antrenori. Totuși e la o școală de antrenori terminat cursul, nu pe la Sibiu sau pe unde au terminat alții. Nu vreau să fiu răutăcios, dar veniți să vedeți cum predă fiul meu cursurile de înot, comparabil cu alții. Acum un an și-a luat atestatul de profesor de înot. Vă pun la dispoziție toate actele care le am, toate actele fiului meu, toate încasările, absolut totul. Și credeți-mă că nu mai vreau să aud nimic. Avem un bazin deosebit de bun și un bazin care a adus atâtea satisfacții tuturor și acuma începem să dăm cu noroi în bazin sau cu noroi în mine”, mai spune Popa.
La începutul acestei luni, unui profesor de la un club din Vulcan i-a fost interzis să le mai predea copiilor lecții de înot la bazin pe motiv că clubul nu are și ramura de natație.
Acum, Popa spune că părinții acelor copii îi creează ”presiuni”.
L-au dat afară (pe fiul lui Popa-n.r.) de pe culoarul închiriat. Unul dintre colegi a dat o notă justificativă, marți, că nu putea să-și desfășoare activitatea din cauza acelui grup de femei, acelei doamne cu acel grup de copii (copiii din Vulcan-n.r.). Vreau să nu mai scrieți absolut nimic. Nu mai vreau să aud discuții în presă, nici de bine, nici de rău. Vreau doar să-mi desfășor activitatea și vreau să muncesc. Atâta tot. Vreau ca să fiu de folos la acest bazin. Nu este bazinul meu. Îmi place ceea ce fac, toată viața am fost în sport și vreau ca să muncesc în continuare și să mă lase cei de la Vulcan în pace”, a încheiat Petre Popa.
Administratorul bazinului didactic de înot din Petroșani, Petre Popa, trebuia să aducă documentele – pe care el singur s-a oferit să le prezinte- în cursul dimineții de vineri. N-a ajuns însă cu ele.
Bazinul din Petroșani a fost deschis în iarna lui 2014. Construit prin Compania Națională de Investiții. Contribuția Consiliului Local Petroșani la realizarea construcției este de 329.254,77 lei valoarea finală a investiției fiind de aproximativ 6,8 milioane lei.
Mihaela MIHAI