Fără săpun la spitalul din Deva. Conducerea CJ neagă dezvăluirile parlamentarului

0
252

Un parlamentar USR a ajuns, incognito, la Spitalul Județean de Urgență Deva. În urma reclamațiilor primite de la pacienții care au trecut pragul unității sanitare. A cerut voie la grupul sanitar și a găsit o baie fără săpun în plină epidemie de gripă.

Acces la baia persoanelor cu handicap

Emanuel Ungureanu, deputat USR Cluj a ajuns în Hunedoara pentru a verifica reclamațiile pe care le-a primit vizavi de situația de la Spitalul Județean de Urgență Deva. Spune că are o campanie ce vizează unitățile medicale din reședințele de județ. La Deva, a cerut să meargă la baie. A fost direcționat spre un grup sanitar comun.

”Grupurile sanitare erau fără săpun. Fără colac la WC, mizeria era la ea acasă.  Eu nu cunosc spitalul, am venit incognito așa cum o fac în spitalele din România în special în orașele reședință de județ. Am fost îndrumat către o baie pe care scria persoane cu handicap. Am întrebat de ce folosesc persoanele care se pot deplasa aceeași baie cu persoanele cu handicap și mi s-a spus că la parter nu există o altă baie”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Conform  parlamentarului, mirosul din grupul sanitar denotă faptul că nu s-a mai intrat de mult timp cu mopul.

Conducerea Consiliului Județean Hunedoara, for în subordinea căruia se află unitatea medicală, susține că sunt acuzații nefondate.  Mai mult, cei de la Consiliul Județean, au postat, tot pe rețeaua de socializare, poze cu săpunul și dezinfectantul din spital.

”La ambulatoriu, unde a făcut pozele sunt, știu eu, tarchetul pe două din scări e un pic mâncat, ăla e făcut acum opt ani, dar nu există probleme. Sunt reclamații efectiv tendențioase. Nu-i adevărat unu la mână și doi pe site-ul Consiliului Județean cred că s-a poziționat și fotografia cu grupul sanitar de la spitalul din Deva”, spune Mircea Bobora.

Parlamentarul spune că abia a început investigațiile la spitalul din Deva, unde sunt foarte multe probleme. Acesta susține că anchetele DNA derulate aici au rămas fără răspunsuri, timp de circa trei ani.

sursa foto:facebook Emanuel Ungureanu