Cărbunele indonezian aduce zâzanie în coaliția de guvernare. Directorul de la Mintia, avertizat de un senator

0
868

Ideea conducerii CEH de a aduce cărbune din Indonezia pentru că e mai puțin poluant aduce zâzanie în coaliția de guvernare la nivelul județului Hunedoara. Declarațiile directorului termocentralei Mintia l-au enervat pe senatorul Cristian Resmeriță. Parlamentarul l-a avertizat pe directorul termocentralei.

Conț riscă să-și piardă postul

Senatorul Cristian Resmeriță spune că directorul Termocentralei Mintia poate deveni fostul director. Totul după ce Ioan Conț a făcut o declarație legată de cărbunele din Indonezia, folosit și la o centrală din Serbia.

”Chiar dacă este susținut de ALDE, să știți că au mai fost și alții susținuți de către unii sau alții și când am spus că nu vor mai continua, nu au mai continuat activitatea. Nu îmi fac o ambiție din această chestiune. Îl rog pe domnul director să nu considere că dacă este susținut de ALDE  poate să facă astfel de declarații și să-și bată joc de Valea Jiului. Dacă dorește să fie directorul termocentralei de la Mintia și nu fostul director de la Mintia, să-și revizuiască atitudinea în totalitate și să nu considere că calitatea de membru ALDE îi oferă o calitate pe viață”, a spus senatorul Cristian Resmeriță într-o conferință de presă.

Parlamentarul consideră șocantă declarația directorului de la Mintia mai ales ”în condițiile în care exploatările miniere din Valea Jiului dau cărbune  în momentul de față”

”Pot să aducă cărbune de unde vor ei, dar întâi să cumpere cărbunele din Valea Jiului și să facă în așa fel încât cele patru exploatări miniere care dau cărbune astăzi să funcționeze în continuare. Cât de calm pot eu așa, domnul Conț, membru ALDE care crede că e și într-o coaliție din asta de guvernare și poate să facă orice, dacă dorește să continue activitatea și ăsta e mesajul meu, să-și revizuiască atitudinea și să fie un om serios”, a completat senatorul Cristian Resmeriță.

Directorul CEH, în aceeași poziție cu directorul de la Mintia

Toată conducerea Complexului Energetic Hunedoara vorbește despre posibilitatea folosirii cărbunelui din Indonezia la Mintia și Paroșeni. Chiar s-a comandat un studiu de 650 mii lei în acest sens. Cei din conducerea complexului spun că e mai puțin poluant și ca urmare ar reduce necesarul de investiții în conformarea la condițiile de mediu impuse de Uniunea Europeană.

”La toată lumea.  Foarte categoric”, a răspuns Cristian Resmeriță, întrebat fiind dacă îi atrage atenția și directorului CEH.

Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara este Samuel Dioane, membru PSD.