DN 66 din nou cu probleme. Dealul Merișorului nu permite traficul auto

0
947

DN 66, din județul Hunedoara, este din nou blocat. Traficul auto între comuna hunedoreană Baru și municipiul Petroșani este îngreunat, marți dimineața, de stratul de zăpadă căzut pe carosabil.  Mai multe autotrenuri care nu au putut tranzita Dealul Merișorului au creat o coloană întreagă pe banda de urcare.

Cod galben de ninsori în Hunedoara

Hunedoara, sub cod galben. Drumarii au pierdut lupta cu zăpada

Codul galben de ninsori sub care s-a aflat județul Hunedoara a creat probleme în traficul auto. Tronsonul din DN 66, cuprins între Baru și Peștera Bolii a fost acoperit de un strat consistent de zăpadă chiar și la orele prânzului. Panta de pe zona Merișor a pus la grea încercare autotrenurile.

Până acum niciuna nu am văzut nicio mașină de deszăpezire. E foarte greu, urcăm foarte rău nu mai știu ce să ne facem. …. astea-s drumurile în România”, a spus, la prânz, un șofer de TIR.

Un alt conducător auto s-a întâlnit cu un utilaj de deszăpezire. Lama nu era însă folosită.

”N-am văzut nimic. Unu ce o coborât cu lama ridicată cobora încolo către Hațeg. Știau că ninge și de azi dimineață puteau să vină cu sare și or așteptat să ningă și după aia or ieșit pe drum”, a spus șoferul.

Câțiva centimetri de zăpadă au făcut ca sectorul de drum în pantă să fie greu accesibil mai ales mașinilor grele.  Șoferii spun că au așteptat zeci de minute să-și facă apariția utilajele de deszăpezire.

”Nu stăm demult, de vreo 20 de minute, cam așa. Asta este în România, pentru că nu se uită la statistici și la meteo și la meteo”, a spus un alt șofer.

Utilajele cu lamă au rămas și ele prinse în coloana formată în spatele tirurilor. Roțile mașinilor nu aveau aderența necesară pentru a putea urca panta.

Un polițist de la rutieră a încercat să dirijeze alternativ traficul. Celor de la drumuri naționale  li s-a cerut să intensifice acțiunea de deszăpezire pe tronsonul cuprins între Baru și Peștera Bolii. Cele patru utilaje din teren nu au făcut însă față pe sectorul de drum unde viscolul aducea zăpada pe carosabil. Dincolo de această porțiune din drumul național, carosabilul era curățat de zăpadă.