Derivă în procedura de achiziție. Reprezentant VITOL: Au amânat decizia CA, dar se termină oferta noastră. Are valabilitate. (…) Le amânăm orice

0
569

Au intrat în derivă. Au alergat procedural ca să achiziționeze cărbune din altă sursă decât din Valea Jiului. Au deplasat un ministru în zonă pentru un instructaj strict făcut ”în casa huilei”. Au venit două firme în procedura de negociere deși caietul de sarcini îl cumpăraseră vreo nouă societăți. S-a calificat Vitol Geneva, cu un preț bun spune reprezentantul firmei. Tot acesta susține că cei din Consiliul de Administrație și-au amânat propria decizie.

Când e albă, când e neagră? Dovada nerespectării procedurale…

Victor Paicu, reprezentantul VItol Geneva, a declarat pentru Gazeta de dimineață că firma lui s-a calificat în negocierea pentru achiziția de cărbune de la CEH, dar procedura este nefinalizată.

”Le anulăm orice… Le-am dat preț cu 30 de dolari mai mic decât piața internațională și tot nu reușesc să ia (cei de la CEH – n.r.). Eu nu pot să…. pfoai de mine. Nu ne-au scos din negociere. Au amânat decizia CA, dar se termină oferta noastră (cărbunele – n.r.). Are valabilitate. O ofertă trebuie menținută cu niște costuri pentru că piața s-a modiifcat și a crescut în fiecare zi. Deci nu ne-au scos din nicio negociere. Ne-am calificat, avem proces de câștigare a licitației, am negociat contractul, am semnat, așteptăm CA-ul”, a declarat, joi, pentru GDD, Victor Paicu.

Societatea reprezentată de Paicu este cea care a făcut parte din dosarul cercetat de DNA Alba.

Ramona ROȘULESCU