Delia, copila de 7 ani, vorbește despre ea cu ochii

0
1138

Delia Gabriela Dorobanțu, copila de 7 ani care timp de o săptămână a umblat prin Valea Jiului alături de un om al străzii, a găsit o persoană cu care să povestească. Este vorba despre învățătoarea ei, căreia îi spunea și bune, dar și rele.

Copil normal, dar cu ochii triști

Iolanda Ștefănescu, învățătoarea Deliei Dorobanțu, spune că micuța era, la școală, un copil normal.

”Un copil normal, drăguț, plăcut, căreia îi plăcea foarte mult compania colegilor. Îi plăcea compania mea, pentru că îmi spunea de toate, și de bune, și de rele despre viața ei. Un copil foarte timid, în același timp. Se vede în ochii ei că are multe, multe tristeți și multe probleme”, a declarat Iolanda Ștefănescu.

Conform învățătoarei, micuța era prietenoasă, însă își cunoștea bine statutul social.

”Avea o oarecare rezervă și nu se amesteca foarte mult între colegii care aveau o oarecare situație, pe care ea-i simțea cumva superiori. În general era o copilă prietenoasă, ajuta pe toată lumea, pentru că noi am învățat că suntem o familie cu toții, și era foarte săritoare. Era capabilă să ajute pe toată lumea și dacă ea avea ceva de dat dădea la oricine”, mai spune învățătoarea micuței.

Bărbatul fără adăpost cu care a plecat încă de pe 1 noiembrie a fost și el subiect de discuție cu învățătoarea. Fetița spunea că acesta o apără de bătăile mamei.

”Știu despre acest Mircea. Îmi spunea că Mircea are grijă de ea, îi cumpără dulciuri și că o protejează de mamă și că nu o lasă pe mama să o bată. Din păcate știu, tot de la ea, că deseori mama o bătea. Mama, din păcate, e cu probleme psihice destul de grave și cred că nici ea nu judeca prea mult. Cred că și mama are nevoie de ajutor, nu numai fetița”, a completat învățătoarea Iolanda Ștefănescu.

Copila de 7 ani din Petroșani va ajunge în plasament în regim de urgență. Tot acolo vor ajunge și cei doi frățiori ai ei.