Conducerea liceului Teglas Gabor va rezilia contractul cu firma de transport a cărei microbuz s-a răsturnat cu tot cu elevi

0
183

Contractul dintre liceul devean Teglas Gabor și societatea de transport care aducea elevii din Hunedoara la unitatea de învățământ din Deva va fi reziliat, după ce în cursul dimineții de luni microbuzul cu aproape 20 de elevi s-a răsturnat pe drum.

Directorul liceului Teoretic Teglas Gabor din Deva, Attila Levente Kocsis, a declarat, luni, pentru Gazeta de Dimineață, ca va fi reziliată convenția pe care unitatea a încheiat-o cu o firmă pentru transportul elevilor din municipiul Hunedoara.

Prioritatea noastră a fost sănătatea elevilor. Din fericire este una foarte bună în comparație cu ce s-ar fi putut întâmpla. Elevii sunt în afara oricărui pericol. Acum reevaluăm contractul și mai mult ca sigur că acesta va fi reziliat”, a precizat, pentru GDD, Attila Levente Kocsis, directorul liceului din Deva.

Conform sursei citate, unitatea de învățământ a încheiat un contract cu o firmă de transport întrucât microbuzul școlar poate transporta doar elevii de pe raza teritorială a municipiului Deva și localitățile aparținătoare.

Directorul liceului Teglas Gabor susține că de 9 ani de când e încheiat contractul cu firma de transport nu s-a înregistrat nici măcar ”o întârziere” și că șoferul care a condus luni microbuzul ce s-a răsturnat e raltiv nou în cadrul societății de transport.

Potrivit polițiștilor, șoferul, un bărbat de 61 de ani, ar fi adormit la volan. Mai mult, acesta a fost dus la Spitalul Județean din Deva pentru recoltarea de probe biologice, după ce la testarea efectuată de polițiștii rutieri i-a ieșit un rezultat de 0,34 mg/l alcool în aerul expirat.

În microbuzul răsturnat se afla și fiul europarlamentarului Iuliu Winkler, care are 17 ani și este elev in clasa a X-a la scoala maghiară. Baiatul a iesit din microbuz și a sunat la 112 și apoi a anunțat conducera școlii.
Copiii le-au povestit părinților că soferul se pare că a adormit la volan, fiindcă nu a mai luat curba și a ieșit în afara părții carosabile. Tot ei spun că au avut mare noroc că din sens opus nu venea altă mașină, astfel că microbuzul a ieșit de pe drum, a trecut razant pe lângă un stâlp aflat pe marginea drumului și s-a răsturnat.

13 elevi aflați în microbuzul răsturnat au ajuns la spitalele din Deva și Hunedoara, 10 fiind transportați cu ambulanțele și 3 cu mașini personale.

Mihaela MIHAI