Cod galben de inundații pe Mureș, Jiu și Crișul Alb

0
75
foto: arhiva

Ploile prognozate pentru următoarele ore pot conduce la scurgeri importante de pe versanți, formarea de torenți și pâraie, precum și de viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de apărare. În aceste condiții, hidrologii susțin că sunt posibile inundații pe mai multe râuri.

Peste 48 de ore de pericol

Conform hidrologilor, de miercuri de la ora 14.00, până vineri la ora 16.00, mai multe râuri sunt sub incidența unui cod galben de inundații. Tot de vineri miercuri până vineri este instituit și un cod galben de ploi și instabilitate atmosferică.

În județul Hunedoara râurile aflate sub incidența avertizării sunt Crișul Alb, Mureșul – afluenții aferenţi sectorului aval confluenţă Târnave (judeţele Alba, Sibiu, Hunedoara şi Arad), și Jiu – bazin superior şi mijlociu şi afluenţi bazin inferior (judeţele Hunedoara, Mehedinţi, Gorj şi Dolj).

Pe afluenții Mureșului, cei aferenți sectorului din aval de SH Gelmar, județele Hunedoara și Arad, este instituit un cod portocaliu de inundații. Acesta este valabil în intervalul 13.06.2018 ora 20:00 – 14.06.2018 ora 24:00.