Chinezii ar putea construi la Deva un centru de medicină tradițională 

0
155
foto: descopera.ro

Medicina tradițională chineză ar putea reprezenta, în viitor, o alternativă de tratare a afecțiunilor medicale. O universitate din China și-a exprimat intenția de a construi la Deva un centru dedicat medicinei tradiționale.

Cooperare cu Spitalul Județean de Urgență Deva

O delegație chineză s-a aflat, la finele săptămânii, în județul Hunedoara. Discuțiile s-au axat pe mai multe teme, iar județul Hunedoara s-a înfrățit cu provincia chineză Shaanxi. Universitatea de aici ar vrea să deschidă un centru de medicină tradițională chineză în reședința de județ.

”S-a semnat o intenție de cooperare între Universitatea Shaanxi de Medicină Chineză și Spitalul Județean de Urgență Deva pentru construirea la Deva a unui Centru de Medicină Tradițională Chineză (diagnoză și tratament)”, informează Consiliul Județean Hunedoara.

Cooperarea prevede pregătirea la Universitatea Shaanxi a unor cadre medicale de la SJU Deva în medicina tradițională chineză. Specialiști chinezi vor susțăine cursuri intensive la Deva, și, în final, ar putea fi deschis un centru de medicină tradițională chineză în orașul reședință de județ.

Documentul a fost semnat de către Liu Li, președintele Universității Shaanxi de Medicină Chinezească, și doctorul Ioan Demeter, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Deva.

Protocol de înfrățire

O delegație guvernamentală din provincia Shaanxi s-a aflat în județul Hunedoara. Oficialii au reprezentat una dintre cele mai dezvoltate regiuni din Republica Populară Chineză.

Delegația a fost condusă de Zhuang Changxing, ministru al Departamentului pentru Publicitate al Comitetului provinciei Shaanxi. Oficialul chinez a semnat un protocol de înfrățire cu Consiliul Județean Hunedoara.

Protocolul stabilește colaborări în domeniile economic și comercial, turism, știință și tehnologie, cultură, educație, medicină tradițională chineză, sport, pregătire de specialiști în resurse naturale.