Bigo rămâne liber

0
464
Foto: Adalbert Petru Feher, Facebook

Magistrații de la Judecătoria Petroșani au respins, vineri, cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Petru Adalbert, petroșăneanul cunoscut sub numele de ”Bigo”.

Nici măcar control judiciar

Conform reprezentanților Judecătoriei Petroșani, judecătorul de drepturi și libertăți a respins, vineri, propunerea de arestare preventivă cu care s-au prezentat procurorii.

Potrivit unor informații, judecătorul și-a motivat sentința prin faptul că Bigo se afla sun control judiciar pentru conducere fără permis. Mai mult, furtul de care este acuzat petroșăneanul a fost comis înainte ca acesta să fie prins conducând fără permis.

S-a întors după gratii. Bingo pentru Bigo din Hunedoara

Deși în cazul furtului Bigo nu a primit nicio măsură restrictivă, acesta rămâne sub controlul judiciar dispus la începutul lunii mai.

Petroșăneanul Petru Adalbert a fost reținut joi. La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Bigo a fost luat de la domiciliul său din cartierul Colonie.

Polițiștii hunedoreni susțin că acesta este principalul suspect într-un caz de furt dintr-o magazie a CFR.

Bigo nu ar fi acționat singur. Vineri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, Darius Roman, susținea că, din câte știe, au fost identificați și ceilalți suspecți.

Conform polițiștilor, petroșăneanul intrat într-un laborator SCB din stația CFR Petroșani. Acesta a sustras peste 100 de relee utilizate la calea ferată. Infracțiunile au avut loc în nopțile de  27/28 aprilie și 29/30 aprilie 2018.

Prejudiciul cauzat se ridică la suma de peste 27.000 lei.

Omul care aduce mascații în Valea Jiului. Tâlhărie ”pe calea ferată”

 

Sentință dată de un judecător originar din Vâlcea

Decizia respingerii mandatului de arestare preventivă a fost luată de un judecător, fost polițist. Magistratul, Marius Andronache, e originar din Vâlcea.

Petru Adalbert are pe rol mai multe dosare, vreo 9 la număr, acesta comițând mai multe infracțiuni. Sunt cel puțin două dosare de conducere fără permis, dar și dosare de furt calificat, sau tâlhărie după cum sunt înregistrate pe rolul instanțelor.

Petroșăneanul certat cu legea amenință în stânga și în dreapta. Inclusiv polițiștii care îl cercetează au parte de același tratament cu amenințări. Bigo spune că este dispus să-și riște libertatea, numai să scape de polițiștii din Petroșani.

De amenințări nu scapă nici oamenii de afaceri. Patronul Keops este cel care face obiectul amenințărilor lui Bigo.

Iar Petru Adalbert nu se oprește aici. Amenință și jurnaliștii atunci când aceștia scrie despre infracțiunile din care bărbatul se simte parte integrantă.

Conform informațiilor, Petru Adalbert are o condamnare de circa 3 ani de închisoare cu executare. Dosarul se află însă în faza de apel la Curtea de Apel Alba Iulia.