Bazin pe pierdere. Tarifele rămân neschimbate

0
270

Bazinul didactic de înot din Petroșani funcționează pe pierdere. Deși suma lunară s-a redus, aceasta rămâne totuși însemnată. Cu toate acestea nu se ia în calcul, pentru moment, majorarea tarifelor.

Patru ani de funcționare. Pe pierdere.

Dat în folosință în urmă cu peste patru ani, bazinul didactic de înot de la Petroșani nu înregistrează profit. Cheltuielile sunt mai mari decât veniturile. Deși pierderea s-a redus, aceasta rămâne însemnată. De câteva mii de lei lunar.

”La bazinul de înot a fost un an bun în sensul în care pierderea pe care o aveam practic programată, pentru că noi știam care sunt costurile cu bazinul, a ajuns la 8000 de lei pe lună. Deci în acest moment mergem cu un deficit de 8000 de lei pe lună la bazin. Când am pornit, aveam un deficit și de 20 de mii de lei pe lună. Deci asta înseamnă că sunt mai mulți oameni care merg la bazin, în special copii”, declară Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Tarifele rămân neschimbate

Un calcul sumar arată că într-un an pierderea la bazinul de înot din Petroșani ajunge la aproape 100 mii lei. Mai exact 96 mii lei. În ciuda pierderii, primarul spune că momentan nu vor fi majorate tarifele.

”Deocamdată mergem cu prețurile destul de jos, mă refer la bazin, astfel încât să nu fie prohibitiv. Dacă prețurile ar fi un pic mai mari, cu siguranță atunci nu am mai fi pe deficit, dar nu acesta este scopul nostru în acest moment”, afirmă edilul.

Primăria caută acum soluții pentru a promova obiectivul și în rândul turiștilor care ajung în Valea Jiului pentru sporturile de iarnă.

Bazinul didactic de la Petroșani a fost dat în folosință în toamna anului 2014, acesta fiind construit pe fonduri de la Compania Națională de Investiții.

Bazinul de înot are o dimensiune de 25/12,5 metri, iar adâncimea variază de la 1,20 până la 1,80 metri. Este dotat cu blocstart și cinci culoare de înot ce au o dimensiune de 2,5 metri.

Clădirea are vestiare pentru fete și băieți (120 de locuri), iar la siguranța copiilor veghează instructori de înot.

Prețul de intrare este de 15 lei pentru adulți și 8 lei pentru elevi și studenți. Pot fi făcute însă și abonamente.

Și la Petrila va fi construit un bazin de înot similar. Reprezentanții administrațiilor hunedorene admit faptul că o asemenea investiție este una greu de gestionat și foarte greu de transformat într-una profitabilă.