Autorizația ISU dă jos acoperișul de pe grădiniță

0
381

O grădiniță din municipiul Petroșani, județul Hunedoara, este în construcție încă din 2007. După  12 ani de lucrări, perioadă în care au fost schimbate firmele constructoare, clădirea părea că se apropie de momentul dării în folosință.

Greu cu autorizația ISU la incendiu

Grădinița care se construiește în apropierea Școlii Gimnaziale IG Duca din Petroșani ar putea să nu fie deschisă preșcolarilor nici în acest an. Lucrările, atât la interior cât și la exterior sunt efectuate în proporție de 95 la sută. Obținerea autorizației ISU presupune însă schimbarea a jumătate din acoperiș.

”Avem o problemă cu autorizarea din punct de vedere al pompierilor. Au apărut între timp alte norme și se pare că va trebui să facem unele modificări înainte de a fi făcută recepția finală. Ar trebui să schimbăm aproape jumătate din acoperiș și să-l facem din alt material, ignifug”, spune primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi.

Pentru aceeași autorizație ar mai trebui realizate anumite circuite.  Toate aceste modificări presupun sume în plus de care Primăria nu beneficiază la acest moment. Grădiniţa trebuia finalizată după 14 luni de la începerea lucrărilor. Adică la finele lui 2008.