Aproape 15 milioane de lei cheltuiți anul acesta pentru reparațiile de la SUP

0
206

Aproape 15 milioane de lei a primit la finele lunii aprilie unitatea medicală din municipiul hunedorean Petroșani pentru proiectul de reparații capitale. Constructorul s-a întors pe șantier după vreo două luni. Conducerea unității medicale spune însă că banii vor fi cheltuiți în totalitate în acest an.

Cea mai mare finanțare, alocată anul acesta

Început încă din 2013, proiectul de reparații capitale de la Spitalul de Urgență Petroșani este departe de a fi finalizat. 2019 reprezintă însă anul în care unitatea medicală a primit cea mai mare sumă. Lucrările continuă, și vizează în principal noul corp de clădire ridicat în curtea spitalului.

”Conform discuțiilor pe care le-am avut cu constructorul banii vor fi consumați în întregime. Urmează să se anvelopeze, pentru a fi protejată și să se rezolve partea de hidroizolație, clădirea nouă din curtea spitalului. Va fi făcută și compartimentarea interioară, inclusiv partea de tâmplărie și la faza respectivă se vor opri cu partea de amenajări interioare. Conform filei de buget, 10 milioane sunt pentru partea de construcție și 4.407.000 milioane, dacă nu mă înșel, sunt banii veniți pentru dotarea cu aparatură”, a declarat Alin Vasilescu, managerul SUP.

Tot din cei aproape 15 milioane de lei se va finaliza alimentarea cu energie electrică a bucătăriei, spălătoriei  vor fi puse în  funcție a utilajelor de la spălătorie. Automat serviciul de spălat va reveni la spital. Trebuie menționat însă că spălătoria a fost finalizată încă din luna aprilie. Se lucrează deja la închiderea viitorului bloc operator  și se va face hidroizolația atât pe clădirea nouă cât și pe tot spital și ambulatoriu.

”Dacă lucrurile merg corespunzător se va realiza și paserala, măcar ca și structură, între spital și clădirea anexă, inelul de hidranți ai spitalului, vom intra și noi să zic în legalitate cu partea de dotări exterioare în ceea ce privește, doamne ferește, un incendiu”, a mai spus managerul SUP.

Proiectul de reabilitare și modernizare a spitalului din Petroșani e departe de a fi finalizat.

”Cu acești bani am ajuns la aproape de 40 de milioane din 130 care este valoarea totală a lucrărilor”, a completat Vasilescu.

Din 2103 se tot lucrează la acest proiect. Finanțarea a venit însă cu țârâita. Așa se face că, deși reparațiile capitale trebuiau finalizate în 2017, proiectul continuă. Nu se știe însă când va fi finalizat. Proiectul prevede ca în parcul din curtea spitalului să fie construită o clădire anexă, asta pentru ca unitatea medicală să rămână cu același număr de paturi 657. Asta pentru că același proiect de reparații capitale prevede și saloane cu un număr mai mic de paturi, dar cu baie în fiecare salon. După renovare, actuala clădire a spitalului va putea găzdui doar 480 de paturi. Clădirea anexă va avea tot cinci etaje. Legătura cu actualul corp al spitalului va fi făcută prin pasarele construite la etajele I și II.