Alba-neagra cu autostrada Deva-Lugoj

0
202

Ministrul Transporturilor a lansat un nou termen pentru deschiderea traficului pe loturile 3 și 4 ale autostrăzii Deva-Lugoj. Acestea trebuiau deschise până pe 15 august, conform declarațiilor anterioare ale ministrului Răzvan Cuc.

Lotul patru, deschis săptămâna viitoare

 

Recepționat, dar tot închis traficului rutier. Așa se prezintă lotul 4. Pe lotul trei, miercuri, a început recepția a câteva sute de metri. Ministrul Transporturilor susține că traficul va fi deschis pe cei peste 40 de kilometri în această lună. Lotul 4 ar urma să fie dat în folosință săptămâna viitoare.

”Săptămâna viitoare, cel târziu marți, va fi dat în trafic lotul 4. Antreprenorul spaniol a primit în cursul zilei de ieri o înștiințare de remediere pentru neconformitățile găsite pe lotul 3 pentru a le remedia în 10 zile, asta înseamnă că joia viitoare dacă nu remediază aceste neconformități care țin de siguranța traficului, compania de autostrăzi va purcede la rezilierea contractului”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.

În cazul rezilierii contractului, lucrările de remediere necesare pe lotul trei vor fi efectuate de compania de administrare a infrastructurii rutiere. Ministrul spune că și lotul trei va fi redeschis traficului până la sfârșitul acestei luni.

Directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Sorin Scarlat, a declarat miercuri, pentru Adevărul, că  a început recepţia celor 800 de metri din Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva. Adică a bretelelor de descărcare a autostrăzii de la Ilia, astfel încât Lotul 4, în în lungime de 22 de kilometri, între Ilia şi Şoimuş, a cărui recepţie a avut loc luni, să poată fi dat în folosinţă. Potrivit lui Scarlat,  Lotul 4 va fi dat în folosință împreună cu bretelele de pe Lotul 3 pe care încă se face inspecție și evaluare în teren.