AUDIO. Acuzaţii de malpraxis la un spital din judeţul Hunedoara. Medicul către părinte: plătesc eu înmormântarea

0
478

Părinții unui nou-născut din judeţul Hunedoara îl acuză pe un medic ginecolog că nu a asistat la naștere şi din această cauză nou-născutul a suferit o hemoragie craniană și este în pericol de a nu-și mai reveni niciodată.. Copilul, de doar trei săptămâni, este internat la un spital din Timişoara.

Medic către tată: Plătesc eu tot, și sicriul, și preotul și pomenile

Un medic de la spitalul din Hunedoara este acuzat de malpraxis de o familie din localitate al cărei nou-născut a suferit o hemoragie craniană la naştere şi care se află în pericolul de a nu-mi mai reveni. Familia copilului a depus plângere împotriva medicului la poliție și la Colegiul Medicilor. Medicul acuzat i-a chemat pe părinţi la discuţie şi şi-a recunoscut vina.

Înregistrarea audio

 

 

Într-o discuţie înregistrată de tatăl copilului cu medicul ginecolog acesta a recunoscut că a greșit atunci când nu a asistat la naștere. Apoi dialogul a devenit halucinant. Medicul s-a oferit să suporte el toate cheltuielile de înmormântare, deși copilul trăiește. Discuția a fost înregistrată de tatăl nou-născutului.

“Dacă moare acum, eu mă ocup de tot, spune medicul.

Dumitale? – părinte

Da, eu, eu mă ocup. Dumnezeu să ne ferească, dar eu mă ocup – medic

“Care părinte ar fi stat liniștit să i se spună în față: “eu la copilul tău îi dau sicriu, îi dau mașină mortuară să ți-l aducă de la Timișoara”, se întreabă Remus Nedelca, tatăl copilului.

Coşmarul pe care îl trăiesc soții Nedelca a început în 19 iunie, atunci când Corina Nedelca a intrat în travaliu și a mers la spitalul din Hunedoara. A născut abia după 12 ore, doar cu moașa. Copilul de aproape 5 kilograme a primit nota 8, iar imediat după naștere a fost diagnosticat cu hemoragie cerebrală. Ginecologul, spun cei din familie, i-a chemat la o discuție.

“V-am chemat că vreau să îmi cer iertare, să îmi cer scuze, că îi vina mea, recunosc, și zice fac tot ce pot să vă ajut”, povesteşte tatăl copilului.

Conducerea spitalului din Hunedoara cunoaşte cazul.

“Este demarată o anchetă internă. Ştiţi că s-au făcut niște reclamații și la poliție și la colegiul medicilor. Nașterea a decurs normal, cu un scor apgar 8, după naștere copilul s-a decompensat”, a precizat medicul Bende Barna, directorul medical al Spitalului din Hunedoara.

Tatăl copilului a depus plângeri la poliție și la Colegiu Medicilor. Polițiștii vor folosi ca probă la dosar și înregistrarea discuției cu medicul de gardă.

”Polițiștii efectuează cercetări într-un posibil caz de vătămare corporală din culpă, în momentul de față au fost dispuse mai multe constatări și expertize medico-legale ”, a declarat Laura Năstase, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Reprezentanții Colegiului Medicilor Hunedoara susțin și ei că au fost sesizați cu privire la cazul de la spitalul din Hunedoara.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Ruzandra Indrieș, sunt sesizate ”anumite aspecte vizând terapeutica medicală aplicată de domnul doctor” acesta fiind acuzat de malpraxis.

În primăvara acestui an, spitalul din Hunedoara a fost în centrul unui alt scandal, după ce o fetiță de un an și zece luni a murit după ce a fost externată din spital. Ancheta în respectivul caz nu este finalizată.