334 de minute întârziere. Atât au înregistrat miercuri trei trenuri din cauza copacului căzut la Merișor

0
127

Trei trenuri de călători au înregistrat, cumulat, miercuri, aproape 6 ore întârziere. Totul din cauza unui copac doborât de vânt pe calea ferată care a distrus și firele de electricitate.

Incidentul a avut loc miercuri dimineața, iar traficul a fost reluat după prânz. Însă cu ajutorul locomotivelor Diesel.

Din pricina căderii unui arbore pe linia de cale ferată (ca urmare a vântului puternic), traficul fusese oprit între stațiile Bănița și Crivadia. Din acest motiv, trei trenuri de persoane au acumulat întârzieri”, se arată în comunicatul de joi al Info trafic.

Astfel, trenul IR București – Cluj-Napoca a avut o întârziere totală de 143 de minute, adică nu mai puțin de 2 ore și 38 de minute.

Un alt tren afectat de problemele de pe calea ferată din zona Merișor a fost IR 1822 Arad – Constanța. Acesta a avut o întârziere totală de 2 ore și 51 de minute.

Și trenul Regio 2023 Târgu Jiu – Simeria a avut o întârziere de 40 de minute.

Între Merișor și Bănița se circulă pe o singură dublă de cale ferată. La începutul lunii în această zonă a avut loc un accident feroviar. Locomotiva și 14 vagoane ale unui tren de marfă au sărit de pe șine în zona Merișor. În urma accidentului, mecanicul și ajutorul de mecanic și-au pierdut viața.

Cei de la CFR au reușit să redea traficului feroviar, la aproape o săptămână de la accident, o dublă de cale ferată.

Mihaela MIHAI