Turist polonez, accidentat în masivul Godeanu

0
9

Un tânăr de 22 de ani, din Polonia, s-a accidentat, duminică, în masivul Godeanu, în zona lacului Scărişoara.Echipele de salvare au ajuns la acesta după circa 8 ore.

Apelul care anunţa accidenta­rea unui tânăr de 22 de ani a fost efectuat, duminică, în jurul orei 10:30, primii anunţaţi fiind salvamontiştii.

Jandarmii spun că spre zona lacului Scărişoara au plecat echipe de salvamontişti şi jandarmi montani, acestea urmând traseul Râu de Mori-Lacul Gura Apelor-Lăpuşnicul Mic-Vârful Godeanu-Lacul Scărişoara, un traseu ce se străbate cu mijloace auto, dar şi pe jos, ajungând la accidentat în jurul orei 19:00.

Tânărul acidentat era, spune aceeaşi sursă, alături de alţi colegi de drumeţie, toţi de naţionalitate poloneză şi prezenta o plagă în talpa piciorului stâng. Turistul a primit primul ajutor la faţa locului, nefiind necesar transportul acestuia la o unitate medicală.

În aceste condiţii, tânărul a rămas campat în zona lacului Scărişoara, urmând să coboare de pe munte în cursul zilei de ieri – luni.