Ultramaratoniștii din Valea Jiului au cucerit Bucegiul

0
3
Sportivii  din Valea Jiului, pe podium la „Bucegi 7.500”, un ultramaraton cu o diferență de nivel foarte mare. Ultramaratonul presupune parcurgerea unui traseu marcat integral în Munții Bucegi, cu o diferență de nivel pozitivă de 7.500 de metri. Alergătorii montani din Valea Jiului au obținut două locuri pe podium, echipa „Țânțarii” formată din petroșănenii Roxana și Andrei Luțic- locul I și locul  III echipa „San Montan” formată din Georgeta Manolache și Tănase Tecar.
Cursa aflată la cea de-a VII-a ediție și este una grea de 90 de kilometri pe care cei doi din Valea Jiului au parcurs-o în peste 27 de ore de alergare continuă.
„Cursa s-a numit Bucegi 7.500, un ultramaraton cu o diferență de nivel foarte mare, o cursă foarte grea 90 de kilometri. După un traseu foarte greu, Georgeta Manolache și Tănase Tecar au reușit să termine această cursă de ultramaraton în 27 de ore și 14 minute. Este o cursă dificilă unde foarte mulți participanți abandonează”, a declarat, pentru GDD, Erika Santa, președintele Asociației San Montan Valea Jiului
Ideea acestei curse este de a forma o echipă, iar cei doi care sunt în cursă trebuie să se ajute reciproc pentru finalizarea cursei.
Alți sportivi din Valea Jiului și-au întrecut limitele pe Transalpina.
„Concomitent cu această cursă din Bucegi, alți alergători de la Asociația San Montan au participat la cursa „Depășește-ți limitele”  pe Transalpina. Cei cinci sportivi care și-au depășit limitele sunt Daniela Vasiloancă, Lucian Labă, Ion Radu, Ion Bârnea și Marius Budai”, mai spune Erika Santa.
Mișcarea a fost promovată la înălțime în acest week-end de către sportivii Văii Jiului.
Iulia BĂLUȘĂ