Șahiștii de la Vulcan, rezultate bune la primul concurs din 2014

0
8

Micii șahiști de la CS Vulcan au pășit cu bine în anul competițional 2014. La prima competiție din acest an, ce a avut loc în județul Timiș, șahiștii vulcăneni au obținut un rezultat bun, reușind să aducă la Vulcan un premiu I.

Astfel, sâmbătă, secţia de Şah a C. S. Vulcan a onorat invitaţia Asociaţiei ”Club Sportiv Dumbrăviţa” care, în colaborare cu Consiliul Local al comunei Dumbrăviţa şi Asociaţia Judeţeană de Şah Timiş, a organizat cea de-a VI-a ediţie a concursului de şah rapid „Memorialul Robert Fischer”. Delegația vulcăneană a fost formată din patru sportivi și președintele secției, Dorel Șchiopu.

Competiția s-a desfășurat în sistem elveţian, 7 runde, 25 de minute timp de gândire/jucător. Au fost trei secţiuni. Au fost 38 de sportivi până în 8 ani, de la 9 la 12 ani s-au înscris 57 de sportivi  şi seniori.

Oana Şchiopu, legitimată la CS Vulcan, a obţinut locul I la fete 8 ani. Aceasta a acumulat același număr de puncte, 5, dar cu un coeficient Buchholz (suma punctelor obţinute de adversarii întâlniţi în concurs) superior principalei adversare, Roxana Popa din Timişoara, campioana naţională de la Fete – 7 ani de anul trecut. Ceilalţi trei sportivi înscrişi de Secţia de Şah la prima categorie au avut, de asemenea, rezultate onorabile: Mario Ancuţa – 4 puncte şi Rareş Mărgărint – 3 puncte. Deşi a trecut la altă categorie de vârstă, cel de-al 4-lea vulcănean, Alexandru Maidik (9 ani) a obţinut 4 puncte, punctaj egal cu câştigătorul medaliei de bronz la Băieţi 10 ani, fiind dezavantajat de coeficientul Buchholz. Participanţii la competiția șahistă au fost  din Timişoara, Giroc, Beregsău, Nădlac, Giarmata Vii, Dudeştii Noi, Sighetul Marmaţiei, Craiova, Dumbrăviţa, Arad şi Vulcan.