Fotbal. Juniori. Abordare serioasă

0
11

Deşi meciul juniori­lor A1 (17-18 ani) dintre campioane­le judeţelor Hunedoara şi Arad, Universitatea Petroşani şi FC Sânleani (fosta Gloria Arad) trebuia să aibe loc pe terenul 2 al Complexului Sportiv ”Jiul”, până la urmă, gazdă a fost bătrâna arenă ”Parângul” de la Lonea – Petrila.

Cu toate astea, gazdele incognito, petroşenenii, au avut o abordare serioasă asupra partidei, deşi în meciul tur câştigaseră în Banat cu 3-2, pornind cu avantajul victoriei din deplasare.

Echipa lui Ionuţ Stelescu a început în forţă, cu un şut (min. 10) ”bombă” expediat de Szalacsi, dar respins de portarul Nichici.

După golul de 1-0 din min. 20, jocul se mai echilibrază, remarcând în această parte a jocului (min. 35) şutul expediat de Bobină, care îl face din nou remarcat pe portarul Nichici.

După pauză, jucătorii arădeni au o primă ocazie în min. 52, dar mingea şutată de Pârv este respinsă de portarul Szyotyori. O schimbare inspirată, Plic în locul lui Szalacsi, dă o altă notă jocului, mai ales după min. 67, când acesta înscrie pentru 2-0, un minut mai târziu tot acesta zguduind transversala!

E momentul când totul se rupe în defavoarea celor de la Sânleani, din acest moment, deşi aveau cali­ficarea în buzunar, petroşene­nii trec la o ofensivă greu de stăvilit, care va duce în final la un 5-0 fără echivoc.

Gazdele, cu primarul în frunte

Deosebit de receptivi şi coope­ranţi cei de la Inter Petrila, care au preluat în ultima instanţă rolul de gazdă a acestui important joc, după ce cei de la Jiul au refuzat să pună la dispoziţie terenul!?

Preşedinţii Cristi Buium şi Cosmin Negoi au fost preocupaţi ca să nu lipsească nimic, iar primarul Ilie Păducel a stat tot timpul la meci (unde jucau şi doi petrileni, Copândean şi Puian), aplaudând fazele spectaculoase, felicitându-i la final pe cei din staff-ul tehnic al Universităţii Petroşani.

Pronosticul lui Mihai

Mihai Muntean este un personaj pitoresc în anturajul stadionului de la Lonea, el având calitatea de administrator. Înaintea partidei, acesta a indicat un scor de 5-0 pentru Universitatea Petroşani. Şi aşa a fost! Bineînţeles, Mihai Muntean a câştigat un pariu regăsit într-o licoare răcoroasă.

Ce urmează?

Juniorii A1 (gr. 1994) ai Universităţii Petroşani au câştigat dubla de calificare, 3-2 şi 5-0 cu FC Sânleani (jud. Arad), calificân­du-se în grupele zonale. Mai mult ca sigur, echipa petroşeneană va fi într-o serie de patru echipe, turneul urmând a se dispu­ta mai mult ca sigur tot pe arena sportivă din Lonea.

Genu TUŢU