Arcașii de la Aninoasa, campioni naționali la field

0
11

Sportivii ce practică tir cu arcul din Aninoasa au vânat la propriu podiumul de la Campionatul Național de Field din acest week-end de la Jimbor  – județul Brașov.

Arcașul Răzvan Marcu a obținut locul I la individual, Simona Băncilă este campioană la individual și la echipe mixte unde alături de Răzvan Marcu au prins prima treaptă a podiumului. Sportivul Daniel Călin a obținut locul III la individual.

Arcașul Răzvan Marcu – triplu campion național

Acesta este campion la tir cu arcul la indoor, outdoor și field.

pag 14 2

„A fost mai bine decât mă așteptam. Competiția a fost una reușită cu trasee destul de dificile. Nivelul competiției a fost ridicat, toți arcașii ridicându-se la un nivel bun chiar dacă este o competiție puțin diferită. Nu este mai greu decât ceea ce fac, doar că necesită mai multă atenție, deoarece te plimbi de la un panou la altul. Distanța se schimbă, unghiul de tragere se schimbă, lumina diferă de la pădure la luminiș, singurul avantaj este că nu te mai influențează vântul pentru că sunt distanțe mai mici”, a declarat, pentru GDD, sportivul Răzvan Marcu.

Arcașul din Aninoasa afirmă că este pentru prima dată când este campion național la field.

„Diferența la o asemenea competiție între a câștiga și a pierde, după părerea mea, este atenția de care dai dovadă. Trebuie să fii atent la absolut totul, înclinarea țintei, înclinarea corpului ca să îți menți linia de tragere bună, lumina că poți trage din luminiș în pădure sau invers. Cine reușește să facă  asta are șanse foarte mari să câștige”, mai spune Răzvan.

Cei trei sportivi sunt din Aninoasa și sunt legitimați la Sport Club Municipal Deva fiind antrenați de Viorel Hăbian.

Iulia BĂLUȘĂ