Mesaj pentru comunitate. Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca

0
235

Sunt momente în care trebuie să știm să tăcem și momente în care este obligatoriu să ascultăm vocile care ne vorbesc. Tot timpul comunitatea ar trebui să vorbească prin vocea desemnată să o reprezinte, prin ceea ce reușim să satisfacem din nevoile oamenilor. Nu se întâmplă așa. Relația noastră cu oamenii comunității nu este atât de directă. Este exact ca orice sistem care nu funcționează complet.

Vă așteptați să vin astăzi și să transmit un mesaj clasic, dar am decis să fiu altfel. Să vă invit la un moment de meditație pentru a înțelege împreună că nu se poate nimic fără un sacrificiu comun. Un efort comun, o credință comună. Avem nevoie să ne eliberăm de invidie, de răutate, de egoism, de analize făcute pe oameni. Nu numai astăzi, mâine, poimâine, ci tot timpul. Atunci când vrei să fii rău încearcă să te gândești la cât bine ai putea face dacă ai fi tu victima răutăților tale. Atunci când vrei să jignești, gândește-te ce ai răspunde dacă ai fi jignit. Este doar un exercițiu. Dar sacrificiul făcut de Mântuitorul Isus Hristos vorbește în primul rând despre astfel de comportamente.

Apropiați-vă de credință fără să faceți eforturi de a fi doar așa cum vă cere o carte! Faceți-o în mod natural, pentru că simțiți așa!

Să aveți sărbători cu liniște și cu bunătate înconjurătoare!

Vasile Jurca, primar al orașului Petrila