Un candidat la Primăria Lupeni a renunțat. S-a retras din cursă pentru a-l susține pe Roșu

0
807
Victor Pălivan, candidatul Paridului Verde pentru Primăria Lupeni s-a retras din cursa electorală, acesta anunțând pe o rețea de socializare că îl va susține pe Cristian Roșu.
Pălivan spune că doar ”prin consens” poate fi înlăturată de la putere ”dinastia Resmeriță.
În urma apelului la unitate propus de Cristian Roșu, am consimțit să-mi retrag candidatura și să-l susțin fără rezerve, acordându-i întreg sprijinul meu în aceste alegeri parțiale. Sper din tot sufletul să nu mai văd lupta politică la baionetă, având drept unică motivație interesul și orgoliile unuia sau altuia dintre candidați. Doar prin consens pot fi găsite cele mai bune soluţii pentru a putea înlătura de la putere dinastia Resmeriță, care a îngenunchiat Lupeniul vreme de 17 ani”, scrie, pe Facebook, Victor Pălivan.
Conform sursei citate, ”greii stabilimentului actual își doresc o ruptură masivă a voturilor”.
”Dacă voturile sunt împrăștiate anapoda, tot clanul Resmeriță va avea câstig de cauză. Slugarnici și oportuniști sunt cu duiumul și nu-i va fi greu să obțină câteva mii de voturi. În concluzie, trebuie să votăm responsabil, alegând un contracandidat cu șanse mari”, completează Victor Pălivan.
În cursul zilei de luni, Cristian Roșu, candidatul PNL pentru primăria Lupeni a făcut un apel la unitate, susținând că unui primar care nu are consilieri locali ”îi va fi imposibil să lucreze și să-și pună în practică proiectele”.
Vreau ca oamenilor să le fie ușor să voteze și să nu fie nevoiți să aleagă dinr-un număr mare de doritori. De aceea am propus candidaților din opoziție să se coalizeze. Astăzi am primit un feedback din partea domnului Pălivan. Este primul pas înspre coalizarea opoziției și aștept alături de mine și pe ceilalți care doresc binele Lupeniului și nu urmăresc interese personale ci pe cele ale comunității”, a declarat, marți, pentru GDD, Cristian Roșu.
La Lupeni vor avea loc, pe 11 iunie, alegeri parțiale pentru funcția de primar. Ca și la scrutinul de anul trecut, sunt o serie de candidați. Numărul mare al acestora nu face altceva decât să crească șanșele familiei Resmeriță de a rămâne în fruntea administrației locale, pe care a condus-o în ultimii aproape 20 de ani.
PSD l-a scos la înaintare pe Lucian Resmeriță, ultimul membru pe linie bărbătească al familiei Resmeriță, reprezentată de Cornel Resmeriță, cel care a fost primar timp de 16 ani. Domnia lui Cornel Resmeriță s-a sfârșit anul trecut, însă în scaunul de primar a ajuns fiul acestuia, Cristian Resmeriță care a lăsat Camera Deputaților pentru primărie. Cum în toamnă Cristian Resmeriță a respectat ordinele pe linie de partid, a candidat la parlamentare și a obținut un mandat de senator. Lucian Resmeriță, candidatul votat de organizația PSD Lupeni, condusă de Cristian Resmeriță, este fratele cel mic al senatorului.
PNL l-a validat pentru funcția de primar pe Cristian Roșu. Mulți spun, la fel ca anul trecut, că Roșu e doar ”o săgeată a familiei Resmeriță”.
Constantin Brândușe candidează din nou pentru primărie. De data aceasta din partea ALDE, nu a PNL.
PRM aruncă în luptă același candidat ca și în iunie anul trecut, Radu Călin Napău Stoica, și acesta fiind perceput ca un apropiat al familiei Resmeriță.
Emil Târcan este candidatul din partea USR.
Singura femeie din cursa pentru primărie este Cristina Ciucu. Aceasta va candida din poziția de independent.
Victor Pălivan reprezenta Partidul Verde, însă acum susține că s-a retras din cursă și-l susține pe Cristian Roșu.
Mihaela MIHAI