Social-democrații aleg noul președinte al Consiliului Județean Hunedoara

0
6

 

Biroul Permanent Județean al PSD Hunedoara se reunește, sâmbătă, pe „ordinea de zi” aflându-se și stabilirea viitoarei propuneri pentru șefia Consiliului Județean Hunedoara, în condițiile în care actualul președinte va pleca în Parlamentul României.

Laurențiu Nistor, fost deputat până în iunie când a fost ales consilier județean, a declarat deja că alege Parlamentul României, în care a ajuns în urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie. Cum Nistor deține și funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, social-democrații, care dețin majoritatea în forul județean, sunt nevoiți să propună un nou președinte de CJ.

Bursa zvonurilor arată că favoriți ar fi Daniel Andronache – fost director general al CEH și fost partener de afaceri cu Laurențiu Nistor- și Mircea Bobora – cel care a ajuns în prin-planul politicii hunedorene în vara acestui an, acesta venind din mediul privat.

Daniel Andronache, unul dintre cei vehiculați pentru șefia CJ Hunedoara, susține însă că nu a purtat nicio discuție în acest sens cu președintele Laurențiu Nistor. Andronache a afirmat, pentru Gazeta de Dimineață, că nu este interesat pentru a prelua funcția de președinte al forului județean întrucât a dezvoltat o afacere în mediul privat.

Mircea Bobora, actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara este dat ca succesorul lui Laurențiu Nistor încă de la momentul în care actualul președinte și-a anunțat candidatura pentru Camera Deputaților.

Sâmbătă, în cadrul BPJ al PSD Hunedoara se va afla numele celui care îi va urma lui Laurențiu  Nistor în fruntea Consiliului Județean Hunedoara.

De menționat că PSD are majoritatea în consiliul județean, condiții în care alegerea unui nou președinte nu ar trebui să reprezinte o problemă.

Mihaela MIHAI