Siegfried Mureșan: Ultimul Eurobarometru ne arată că România este condusă după un program de guvernare pe dos

0
103

Europarlamentarul Siegfried Mureșan susține că programul de guvernare al alianței PSD-ALDE este unul greșit, după cum reiese din Eurobarometrul publicat de Comisia Europeană.

Multe lucruri ar trebui să înțeleagă Guvernul PSD – ALDE din Eurobarometrul publicat de Comisia Europeană zilele trecute. (…) O simplă lectură a lui arată că România este condusă, în prezent, după un program de guvernare pe dos, politicile pe care Guvernul PSD – ALDE urmărește să le implementeze sunt aproape în totalitatea lor nu numai greșite, cum, în ultima perioadă, au tot tras semnale de alarmă economiștii, specialiștii în finanțe și mediul de afaceri, dar și în contradicție cu ceea ce consideră românii că sunt principalele probleme ale țării”, spune Siegfried Mureșan.

Potrivit sursei citate, din Eurobarometru aflăm că cele mai importante probleme cu care se confruntă România, în opinia românilor, sunt situația sănătății și a securității sociale (32%), situația economică (28%), creșterea prețurilor / inflația / costul de trai (23%) și șomajul (19%). Aceleași îngrijorări au fost declarate de români și la Eurobarometrul din toamna trecută.

Nivelul de taxe și impozite se află, și în acest ultim Eurobarometru, spre coada clasamentului problemelor cu care consideră românii că se confruntă țara noastră, poziția a 9-a din 13, fiind surclasat de alte probleme mai stringente, în opinia românilor, precum starea sistemului de educație, datoriile guvernamentale, pensiile și chiar criminalitatea.

Asta este ceea ce cred românii. Ce vedem, însă, că face Guvernul PSD – ALDE, cel care ar trebui să guverneze țara pentru cetățenii săi? Vedem, dacă este să reducem la esență, un program de guvernare concentrat pe creșterea taxelor, cu presiune, în special, pe mediul de afaceri și pe scăderea investițiilor, adică exact acele măsuri care nu îmbunătățesc situația economică, nu ajută la scăderea costului de trai, dar duc la creșterea șomajului. Vedem, totodată, propuneri constante de a destabiliza și mai mult securitatea socială, prin discuțiile repetate de a desființa Pilonul II de pensii sau prin plafonarea indemnizațiilor de creștere a copiilor”, explică europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Potrivit sursei citate, în același timp, nu se vede în acțiunile Guvernului nicio politică serioasă menită să îmbunătățească sistemul de sănătate și pe cel de educație, aflate și ele printre principalele probleme cu care se confruntă țara noastră în opinia românilor.

Câtă legitimitate poate avea un Guvern care a câștigat alegerile prin promisiuni mincinoase, iar, apoi, guvernează ignorând întru totul problemele pe care proprii cetățeni le consideră cele mai importante”, se întreabă europarlamentarul.

Conform sursei citate, răspunsul la această întrebare ”ar trimite Guvernul PSD – ALDE acolo unde îi este locul…”.