Profilul politicianului perfect: Să nu fie coruptibil și să vrea binele oamenilor

0
165
foto: Actualități Arad

Românii s-au săturat de politicieni corupți, al căror singur scop e îmbogățirea lor și a celor apropiați. Vor ca în politică să fie oameni aplecați spre problemele poporului.

Om cu școală, gospodar și să sprijine cetățenii

Locuitorii Văii Jiului merg în număr destul de mare la vot. O atestă rezultatele de la ultimele alegeri. Mulți dintre cei cu drept de vot s-au săturat de actorii de pe scena politică actuală.

”Pentru a fi votat, în primul rând trebuie să vină în sprijinul oamenilor, în sprijinul cetățenilor, trebuie să facă totul pentru oameni și nu pentru buzunarele proprii cum fac majoritatea politicienilor noștri. Trebuie să aibă coloană vertebrală,  să prezinte încredere și să-și facă treaba cât mai bine ca să convingă oamenii să îl voteze”, spune un tânăr.

Un alt petroșănean susține că un politician care merită votul este cel care nu poate fi corupt.

”Să fie om și să vrea binele țării. Să se teamă de Dumnezeu în primul rând, să aibă frică de Domnul ca să nu intre în corupție, în luare de mită. Să nu-și caute propriul interes, pentru că atunci lasă toate celelalte de izbeliște, nu-i mai pasă de nimeni și nimic, și atunci ar trebui, în primul rând, să se teamă de Dumnezeu. Dacă se teme de Dumnezeu, celelalte lucruri merg de la sine pentru că nu mai poate să fie un om coruptibil. Va fi incoruptibil și nu-l va putea manipula nimeni”, este de părere un bărbat.

”Trebuie să aibă mai multe calități pentru a fi votat. În primul rând să aibă pregătirea necesară, să fie un om cu școală cum se spune. Să fie pregătit din punct de vedere politic să candideze. Să fie un om bun, gospodar”, afirmă un pensionar.

 

Pensionarii vor politicieni care să le rezolve problemele.

Cei care au lucrat ani de zile și acum se bucură de pensie, vor politicieni care să se aplece și asupra problemelor lor.

”Să fie bun, să facă ceva pentru noi, pentru pensionari. Să aibă calități, să aibă grijă de populație, de oameni, de copii că vedeți ce se întâmplă cu copiii, numai necazuri. Cel mai bine e să fie conștienți de ce se întâmplă în țara asta, că e la pământ. Au condus-o ăștia după Revoluție mai rău ca Ceaușescu de 100 de ori”, susține un bărbat.

”Să înțeleagă lumea din jur, să urmărească necazurile, să asculte pe fiecare, să ne ajute pe noi pensionarii”, crede o pensionară.

Încă un scrutin va avea loc anul acesta. Românii își vor alege președintele. Rămâne de văzut dacă dintre candidații care vor fi în cursa pentru Cotroceni locuitorii din Valea Jiului vor găsi un politician care să dețină calitățile pe care ei le cer de la un om politic.