Politician hunedorean: Rolul DNA e acela de a-și face treaba în numele adevărului

0
801

Un politician din Hunedoara consideră că există multe nereguli în Justiția română. De aici și atacurile la care DNA este supusă în ultimul timp. Politicianul spune că suveran trebuie să fie adevărul și nu o oportunitate politică construită cine știe pe unde.

Dorin Gligor: Fără justiție nu se poate

Fost președinte al CJ Hunedoara, Dorin Gligor, consideră că Justiția are un rol important în România. Acela de a le reda românilor încrederea în adevăr. Conform lui Gligor, acțiunile DNA, condus de Laura Codruța Kovesi, sunt de apreciat, însă și de contestat.

”Eu am parte de apreciere în ceea ce privește activitatea șefei DNA, dar sunt și lucruri care nu sunt deloc în regulă. Eu am spus-o, rolul DNA-ului este acela de a-și face treaba în numele adevărului, nu în numele unei oportunități politice construite de undeva. Politicienii trebuie să facă treabă și să se supună rigorilor legii. Dar în tot jocul ăsta care s-a născut există o gândire de genul: bă, care sunt pe linia lui Iohannis îi lăsăm în pace, care-s pe linia cealaltă îi luăm”, spune Dorin Gligor.

Potrivit sursei citate, România se însănătoșește dacă are o Justiție sănătoasă, care să nu răspundă la comenzi politice sau de alt fel.

”Fără justiție nu se poate. Ea îi prea încrâncenată. Dar ei au jucat prostește, cei din zona lui Kovesi și a lui Coldea. În România e o luptă orbească pentru putere. Eu cred că cel mai bun model de însănătoșire a societății e să-i sprijini pe cei care fac performanță cinstit. Să le arăți românilor că se poate. Românul nu mai crede în performanța obținută cinstit. Este gândirea de genul bă dacă nu fur, nu am nicio șansă. Asta se vede, de peste tot”, completează Gligor.

Fostul președinte al CJ Hunedoara dă și un exemplu. Un mare lider politic cercetat de DNA, acuzat de trafic de influență.

”Dosarul Blaga, dau un exemplu de justiție care mie mi se pare extrem de relevant. S-a vorbit de o sacoșă cu 700 de mii de euro. S-a cerut o pedeapsă. După care s-a mai auzit o singură știre: Blaga a fost achitat. Discut de un mare politician. A fost achitat că nu a existat sacoșa aceea cu bani sau că o existat sacoșa și nu știu ce viciu de procedură i-a permis să scape? Sunt două lucruri total distincte. Ce justiție e asta?”, se întreabă Gligor.

Politicianul consideră că și magistrații ar trebui să plătească pentru greșelile lor. Mai ales că au salarii de zeci de mii de lei, iar cei ieșiți la pensie au parte de pensii speciale. Tot de zeci de mii de lei lunar.