Odată cu lansarea acțiunilor de partid, Hunedorenii pot da din nou ochii cu parlamentarul Mariana Câmpeanu  

0
9

Senatorul hunedorean Mariana Câmpeanu, hunedorean pentru că a candidat în județ, fiind ales pe Țara Hațegului după ce a fost impus de la centru de PNL, și-a refăcut apariția în Hunedoara. Fostul ministru al Muncii a participat la lansarea candidaților PNL pentru primăriile din județ. Implicat într-o serie de scandaluri, fostul ministru al Muncii nu a avut loc în prezidiul organizat pe scena pe care au fost lansații candidații PNL.

Mariana Câmpeanu a declarat, pentru Gazeta de Dimineață, că încă nu s-a gândit dacă va mai candida pentru încă un nou mandat de parlamentar în județul Hunedoara.

”Acum ne îndreptăm atenția spre alegerile locale. Vom vedea ce va fi la toamnă”, a spus Mariana Câmpeanu.

Senatorul de Hunedoara, fost ministru al Muncii, a ținut să precizeze că problemele se rezolvă la București. Asta poate pentru a-și justifica lipsa îndelungată din județul care l-a trimis în Parlament. Totodată Mariana Câmpeanu, a mai afirmat că pentru grupele de muncă, care se aplică și minerilor, s-a depus un efort foarte mare, activitatea cea mai intensă ducându-se la București ”nu în teritoriu”.

Aleasă senator de Hunedoara, Mariana Câmpeanu a fost văzută cel mai mult în județ în timpul campaniei electorale din 2012. Este vorba atât despre cea locală, cât și despre cele parlamentare din toamna aceluiași an.

Mariana Câmpeanu un personaj controversat. Nu numai că nu a onorat promisiunile pe care le-a făcut hunedorenilor în timpul campaniei electorale, dar ministrul Muncii este înconjurat de fapte cu iz penal. După  problema fiului deferit justiţiei de DNA, într-un dosar legat de supraevaluarea unui teren cumpărat de RAR, la cea a  fostei șefe de cabinet condamnată pentru că a luat mită pentru a frauda un concurs pentru funcţia de consilier în afaceri europene la AMPOSDRU, Mariana Câmpeanu s-a aflat în centrul unui nou scandal. De data aceasta este vorba despre soțul ministrului, pe care demnitarul l-ar fi favorizat la momentul în care l-a încadrat cu handicap.

Soțul ar fi obținut pensia în condiții suspecte. Totul s-ar fi întâmplat pe vremea când Mariana Câmpeanu se afla la conducerea Casei de Pensii Ilfov. Atunci, Casa de Pensii Ilfov i-a acordat soțului acesteia, în condiții controversate, pensie și indemnizație de însoțitor ca urmare a încadrării în gradul I de invaliditate. Jurnaliștii care au realizat investigația susțin că Iulian Câmpeanu a obținut pensia în condiții suspecte deoarece, în primul rând, acesta avea domiciliul în București.  În al doilea rând, din punct de vedere medical, legea în vigoare în 2005 prevedea faptul că invalizii de gradul I sunt persoane caracterizate prin “pierderea totală a capacităţii de muncă, de autoservire, de auto-conductie şi de orientare spaţială, invalidul necesitând îngrijire sau supraveghere permanentă din partea altei persoane”.

Jurnaliștii arată că, Iulian Câmpeanu pare o persoană absolut sănătoasă. Soțul fostului ministru al Muncii  merge la nunţi, foloseşte un telefon mobil, se plimbă pe stradă și îşi ia nepotul de la grădiniţă.

În cei ultimii aproape 4 ani de mandat de când e senator, în legislatura 2008-2012 fiind tot parlamentar de Hunedoara, dar deputat, Mariana Câmpeanu nu se poate lăuda cu o activitate intensă.

Timp de aproape doi ani a fost ministru al Muncii, însă cu toate acestea multe dintre problemele pensionarilor și muncitorilor din județ au rămas nerezolvate.

Potrivit fișei senatorului, Mariana Câmpeanu are o singură întrebare, nicio interpelare și nicio nelămurire care să fie de competența primului ministru. A semnat 24 de inițiative legislative și 6 moțiuni, având totodată 104 luări de cuvânt în plen. Aceasta este toată activitatea Marianei Câmpeanu din 2012 și până acum.

Mihaela MIHAI