Marius Surgent, deputat ALDE: Paramedicii de la Asociațiile Salvital vor fi preluați de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență

0
80

Finanțarea echipajelor SMURD de către consiliile județene și primării mai poate fi întâlnită la nivel national doar în cazul a cinci județe. Printre acestea se află și județul Hunedoara fapt care a generat o serie de dezbateri atât la nivel local cât și la nivel național. Mai mult, paramedicii care activează în cadrul acestor asociații au cerut de nenumărate ori să fie preluați de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență(ISU).

Într-o conferință de presă susținută la Deva, deputatul ALDE Marius Surgent a declarat că această problemă urmează să fie tranșată în Parlament, în acest sens urmând să fie depus un proiect de lege.

” Anul trecut, în luna decembrie, împreună cu colegii mei din mai multe județe, am iniţiat un proiect de lege menit să rezolve această situație. Astfel  în judeţele unde funcționează atât Salvital cât şi SMURD, paramedicii de la Salvital să fie preluaţi de ISU. Pe scurt legea prevede ca acolo unde paramedicii se află într-o astfel de situație aceștia să fie preluați de către  de Ministerul de Interne”, a precizat deputatul.

“Administrațiile locale și județene nu vor mai fi nevoite să susțină financiar aceste asociații”

Deputatul ALDE a subliniat și faptul că susținerea financiară a paramedicilor care lucrează în cadrul acestor asociații de către administrațiile locale și consiliile județene a generat de multe ori dispute care nu-și aveau locul având în vedere faptul că un astfel de serviciu este absolut necesar.

“Au fost cazuri în care unele adminstrații locale din motive obiective au renunțat la plata cotizației către Salvital fapt care a generat polemici de cele mai multe ori politice. Din punctul meu de vedere astfel de situații trebuie să înceteze mai ales că vorbim de un serviciu care în anumite cazuri poate însemna șansa la viață a celor care au fost implicați într-un accident rutier sau de altă natură”, a spus Marius Surgent.

Inechitățile salariale vor fi eliminate

Deputatul a mai precizat și faptul că trecerea paramedicilor în cadrul ISU va rezolva și inechitățile salariale care există la această dată în cadrul acestor servicii aflate în administrarea asociațiilor de tip Salvital și cele aflate în cadrul ISU.

“ Printre doleanțele exprimate de către paramedicii care activează în cadrul acestor asociații s-a aflat de multe ori lipsa de echipamente sau inechitățile salariale care există de fapt în cadrul acestui serviciu. Mai exact, sunt diferențe salariale între paramedicii care activează în cadrul ISU și cei care sunt preluați de către aceste asociații. Tocmai de aceea trecerea tuturor paramedicilor în subordinea ISU va rezolva și această inechitate”, a mai spus deputatul.