Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă recursul „la incompatibilitate” lui Mircea Ioan Moloţ numai în 2014

0
5

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, miercuri, solicitarea preşedintelui CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, de a preschimba termenul de judecată în recursul pe care l-a înaintat la sentinţa prin care Curtea de Apel Alba a menţinut raportul de incompatibilitate al Agenţiei Naţionale de Integritate.

„Înalta Curte a respins, miercuri, cererea de preschimbare a termenului de judecată. Dosarul are termen în luna martie a anului viitor”, a declarat joi, pentru Gazeta de Dimineaţă, Rodica Alvădanei, grefier în cadrul biroului de informaţii şi relaţii publice al Înatei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În aceste condiţii, judecarea recursului înaintat de preşedintele CJ Hunedoara, declarat incompatibil de ANI, va începe numai în 19 martie anul viitor, termen ce fusese stabilit iniţial de Înalta Curte.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, în februarie, solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean  Hunedoara, Mircea Moloţ, de anulare a actului administrativ prin care a fost declarat incompatibil de ANI în urmă cu un an, deoarece în 2008 ar fi deţinut, simultan, şi funcţia de membru AGA al societăţilor comerciale de interes local la S.C. Drumuri si Poduri S.A. Deva.

foto: Mircea Ioan Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara