Hunedoreanul Iuliu Winkler, reales vicepreședinte al Comisiei INTA

0
43

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) a fost reales, miercuri,  în funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru Comerț Internațional a Parlamentului European.

 Continuare pentru Winkler

Iuliu WINKLER își continuă mandatul în comisia pentru comerț internațional. Realegerea în funcția de președinte este o confirmare muncii pe care a depus-o în trecut și a calităților profesionale. Rezultatul alegerilor europarlamentare din România a contribuit și el, fiind 14 europarlamentari români în grupul PPE.

„Continuarea muncii mele de vicepreședinte poate să aducă foloase și țării mele, și județului Hunedoara. Eu cred că informațiile pe care le primesc ca vicepreședinte, deciziile la care pot să iau parte și în cadrul comisiei pentru comerț internațional, dar mai larg în cadrul deciziilor economice pe care Parlamentul le va lua în următorii ani vor putea fi convertite în foloase pentru cetățenii care până la urmă ne-au acordat încrederea și ne-au trimis să lucrăm în Parlamentul European”, a declarat Iuliu Winkler.

Europarlamentarul român susține că este foarte important să se acționeze în sprijinul IMM-urilor.

”Nu prea avem astăzi șanse egale cu IMM-uril e din Vestul Europei din motive de acces la informație, din motive de competitivitate. Toate acestea pot fi puțin sporite dacă facem apel la fonduri europene, dacă camerele de ocmerț devin mai active, dacă organele asociative ale IMM-urilor din România sunt mai active la Bruxelles și eu îmi doresc să contribui la aceste lucruri”, a completat Winkler.

Un alt obiectiv important este reprezentat de dezbaterea pe bugetul UE  aferent perioadei 2021-2027. Deciziile finale asupra acestui buget vor fi luate în toamna acestui an. Acest buget este foarte important pentru România pentru atragerea de fonduri în cadrul programelor UE de politica agricolă comună și politica de coeziune.