Directorul unui liceu din Deva, propunerea ALDE Hunedoara pentru europarlamentare

0
929
foto:ZHD.ro

Conducerea ALDE Hunedoara speră ca la alegerile europarlamentare pe listă să se afle și un hunedorean.

Profesor în Deva

Numele unui profesor hunedorean s-ar putea afla pe lista ALDE pentru europarlamentare. O comisie formată în interiorul partidului analizează toate dosarele depuse.

Președintele ALDE Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, spune că este vorba despre directorul unui liceu din Deva care s-a remarcat la momentul concursului pentru posturile de director. La finele acestei luni se va ști dacă profesorul hunedorean va fi prezent pe lista celor de la ALDE.

„Avem o propunere, Demeter Sorin, director la colegiul Național Transilvania, unul dintre cei doi profesori care la nivel de țară, la proba scrisă, a luat nota 10”, a declarat Mircea Ioan Moloț, președintele ALDE Hunedoara.

Nu se știe la acest moment dacă Sorin Demeter va fi pe lista pentru alegerile europarlamentare și pe ce loc.

„Nimeni nu știe la ora actuală fiindcă la noi la partid săptămâna trecută când am avut biroul am votat o comisie care se ocupă cu studierea dosarului și cu o discuție vizavi de proiectul care îl face fiecare candidat. Comisia va stabili, din multitudinea de candidați, care vor fi și ce poziție vor avea. Fiecare trebuie să susțină și un program politic, în varianta în care ajung la Bruxelles să-l susțină în Consiliul European”, mai spune Mircea Ioan Moloț.

ALDE vrea la europarlamentare liste separate față de PSD. Președintele ALDE Hunedoara susține că aceasta este prima ocazie în care se poate stabili adevărata valoare a partidului. Potrivit lui Mircea Ioan Moloț au fost sondaje care au arătat că partidul a crescut. ALDE nu s-a testat însă niciodată.  Europarlamentarele reprezintă un test important. Politicienii spun că partidul contează acum mai mult decât oamenii care sunt pe listă.