Deputat român: Avem de ales între a ne obișnui cu accidentele de muncă din subteran sau a reforma din rădăcini sectorul minier distrus de PSD în ultimii 25 de ani

0
496

Parlamentarul USR Cristina Prună susține că la modul în care funcționează Complexul Energetic Hunedoara și condițiile din subteranele Văii Jiului, sunt slabe șanse de a nu mai exista accidente de muncă.

Afirmația deputatului vine după ce luni, un miner de la Livezeni a suferit un accident de muncă în subteran.

”Cred că fiecare zi care trece fără ca oficialii din Petroșani, împreună cu cei din București, să ia măsuri drastice care să salveze compania de la accidente și faliment economic ne îndepărtează de momentul în care vom putea spune că păstrăm ce se poate păstra din sectorul minier. Faptul că sistemul energetic național are nevoie de minerit în momentele sale de fragilitate nu justifică punerea oamenilor în pericol. Suntem la un pas de tragedie, iar oficialii PSD dau dovadă de ipocrizie în continuare. Se bat cu pumnul în piept că ei salvează mineritul, triumfători urcați pe ruinele industriei românești”, scrie, pe pagina de Facebook, deputatul Cristina Prună.

Potrivit sursei citate, ”avem de ales între a ne obișnui cu accidentele de muncă din subteran sau a reforma din rădăcini sectorul minier distrus de PSD în ultimii 25 de ani”.

Parlamentarul susține că nu se așteaptă ca PSD-ul să simtă rușine.

”Sper că oamenii simpli care sunt victimele acestei ipocrizii să se trezească în cele din urmă și să îi tragă la răspundere pe cei vinovați de ce se întâmplă în Valea Jiului”, completează parlamentarul.

La finele lunii noiembrie deputatul a intrat în subteranul minei Lupeni.

”Ne place sau nu, producția anuală de energie pe bază de cărbune ajunge la aproape o treime din total. Efectul direct e că ne bazăm pe minerit pentru ca noi să putem să ne încărcăm în voie smartphone-urile și să stăm la căldură iarna”, spunea parlamentarul după experiența din subteran.

Potrivit sursei citate e nevoie de idei noi și investiții în zonele – Lupeni, Lonea, Livezeni, Vulcan, Petroșani, ”locuri prea puțin știute, dar cu atâta potențial și oameni muncitori”.