Cui folosește că guvernarea se mută în stradă, la protest?

0
84

Cutremurul în interiorul PSD și pe toată scena politică românească a început cu o simplă plângere depusă de Ludovic Orban, în nume personal. Drept este că nu te întâlnești prea des cu acuzații atât de grave, cum este înalta trădare…

Roșii puteau să spună simplu că sunt nevinovați, că nu au de ce să se teamă, că au procedat corect, că nu au transmis informații clasificate celor ce nu aveau dreptul să le cunoască…Dar nu au procedat așa. Fierberea a devenit foarte mare. Prea mare. Ceea ce ne-ar putea determina să înțelegem că se simt încolțiți, că plângerea conține adevăruri și că ei au încălcat flagrant legea. Parcă nici la insula Belina nu au fost atât de agitați. Și-au trimis toate porta-vocile în emisiuni radio-tv, au înfierat cu mânie proletară, au încercat să răstălmăcească fiecare declarație a membrilor PNL, au spus că este mâna președintelui… De mirare că încă nu au invocat forțele malefice și Statul Paralel.

Iar în contextul completat de alte evenimente care au legătură cu pielea lui Daddy, au programat un mega-miting sâmbătă, în 9 iunie. De data aceasta, care este cea de a treia încercare, au amenințat că scot 1 milion de oameni pentru susținerea premierului Dăncilă! Apoi s-au răzgândit, constatând și ei că motivul declarat este caraghios. Acum declară că protestează în legătură cu democrația…

Ei zic că demonstrează pentru democrație! O fi democrația aia pe care, luând-o gura pe dinainte, Dăncilă-însăși a declarat că vrea s-o reducă? Sau au, ei, cei de la PSD altă democrație, importată dinspre răsărit ?

Oricum, se pare că sunt cu mult mai determinați decât în ceea ce privește mitingul împotriva Statului Paralel și mitingul pentru familia tradițională, ambele anulate de PSD din lipsă de apetit pentru mișcarea pe stradă a activului roșu. Acum e musai să se miște cu talent, ca de bună voie! Șefii sunt în fibrilație și în mare agitație, folosind inclusiv amenințări pentru a „stimula” entuziasmul colectiv! Bugetarii sunt acum la mare preț, atâta doar că nu toți sunt încântați să fie folosiți masă de manevră pentru o aiureală! Cârtitorii par a uita că la PSD nimeni nu mișcă în front, fiindcă cel ce mișcă, mișcă-n brișcă!

Manifestație în stradă pentru ce?! Pentru ce deranjul oamenilor și pentru ce atâta cheltuială?! Se pare că nimeni nu le-a spus șefilor roșii că Simfonia Lalelelor este doar o dată pe an, iar cea a trandafirilor încă nu s-a inventat… Să ieși în stradă când ești la guvernare este la fel de ciudat ca și acțiunea de a-ți dărâma cu moțiune propriul guvern. Dar dacă tot au hotătât să părăsească guvernul și să iasă în stradă, cu haștagul lor personalizat, ce-ar fi să rămână acolo? Poate acolo fac treabă mai bună! Guvernarea cere pricepere, onestitate, inteligență, însușiri care guvernanților actuali le cam lipsesc.

Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns! Un PSD, confiscat de cea mai întunecată parte a lui, scoate cu de-a sila în stradă oameni pentru „a apăra” democrația, în timp ce puterea legislativă (Parlamentul) a fost deja transformată de PSD-ALDE într-un preș de șters picioarele, iar pe puterea judecătorească se străduiesc din greu să pună șaua! Daddy a hotărât că gașca lui de strânsură numită „guvern” poate să fie, totodată, și parlament, și justiție, așa că legiferează, „la greu”, prin ordonanțe și destituie șefii parchetelor. Liviu Dragnea pare că are „urgențe” legate de situația lui juridică! Probabil că își dorește ca în urma lui să nu mai rămână nimic din construcția europeană democratică la care au contribuit, în decenii, generații de politicieni, inclusiv politicieni roșii !

Oameni buni, mai are cineva, la voi la PSD, măcar o picătură de responsabilitate?

Senator,

Eleonora- Carmen Hărău