Criterii pentru desemnarea candidaților PNL la europarlamentare

0
88

PNL se pregătește pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. Recent, un europarlamentar a trecut în tabăra lor. Este vorba despre hunedoreanul Siegfried Mureșan, fost PMP. Liderii hunedoreni spun însă că locurile eligibile pentru Parlamentul European vor fi decise în urma unor criterii.

Criterii aflate în iunie

Președintele PNL Hunedoara, Lucian Heiuș, susține că până luna viitoare vor fi stabilite condițiile pe care trebuie să le îndeplinească liberalii ce candidează pentru Parlamentul European.

„PNL va stabili până în iunie, când va fi Consiliul Național, regulamentul pe baza căruia se va stabili lista celor care vor candida pentru Parlametnul European în 2019”, a declarat, pentru GDD, Lucian Heiuș.

Potrivit sursei citate, regulamentul va fi cel care va stabili, în baza criteriilor și punctajelor ce loc va ocupa fiecare candidat pe lista PNL.

Liberalii susțin că vor o reprezentare echilibrată a regiunilor.

De la PMP la PNL

În urmă cu circa o săptămână, Siegfried Mureșan, europarlamentar PMP a anunțat că a trecut la PNL.

”Mă alătur PNL ca să câștigăm alegerile europarlamentare și să scoatem PSD de la guvernare. Am decis să mă alătur Partidului Național Liberal (PNL). PNL este principalul partid de centru-dreapta din România, principalul opozant al Partidului Social Democrat (PSD) și principalul partid membru al Partidului Popular European (PPE) în România. Pentru a scoate PSD de la guvernare avem nevoie de un PNL cât mai puternic. Vom oferi cetățenilor toate motivele să voteze PNL la următoarele rânduri de alegeri. Obiectivul este clar: câștigarea alegerilor europarlamentare și scoaterea PSD de la guvernare. Pentru alegerile europarlamentare, vom prezenta cel mai bun program electoral, cea mai bună listă de candidați și o agendă pentru cea mai bună reprezentare a României în Europa”, spunea Mureșan.

Siegfried Mureșan s-a înscris în PNL Sector 1. La acest moment nu se știe ce loc va ocupa acesta pe lista PNL. Mai mult, nu se știe nici ce regiune va reprezenta.