Carmen Hărău: Revitalizarea sectorului cărbunelui, o păcăleală servită la tarabele PSD

0
218

Senatorul PNL de Hunedoara, Carmen Hărău, consideră că programul de guvernare al PSD reprezintă o ”tactică (electorală) fără strategie (energetică)”, aceasta făcând referire la informațiile ambigue despre strategia din sectorul cărbunelui.

Conform parlamentarului hunedorean, în programul de guvernare 2017-2020 publicat în M.O. nr.496/29.06.2017 există o secțiune care se referă la revitalizarea producției de cărbune.

Potrivit acestuia, ”cărbunele rămâne o componentă importantă a mixului de materii prime energetice a României”.

Pe termen mediu, producția de huilă trebuie menținută pentru a asigura funcționarea unui nou grup energetic la termocentrala Mintia și un grup la termocentrala Paroșeni, pentru producerea de energie electrică și energie termică în sistemele centralizate de termoficare de la Deva și din Valea Jiului (Petroșani, Lupeni, Vulcan etc.). • La termocentrala Mintia, în următorii 10 ani, se poate implementa un proiect cu un grup energetic (200 MW sau 500 MW), cu eficiență ridicată (randament 43—45%, parametri ultracritici sau ultrasupracritici), (în locul celor 2 grupuri existente), respectiv un grup energetic de 150—200 MW, cu pat fluidizat sau parametri supracritici, la Paroșeni, dotate cu instalații de mediu corespunzătoare”, se arată în programul de guvernare.

Carmen Hărău susține că ”toți cetățenii interesați trebuie să fie informați și să urmărească, împreună cu noi, cei din opoziție, strategia guvernamentală în acest domeniu, cu precădere cea care are legătură directă cu județul Hunedoara”.

Potrivit senatorului hunedorean, programul de guvernare nu cuprinde și detalii ale propunerilor cuprinse în document, nici termene de implementare legate de eventualele investiții de la Termocentrala Mintia.

Totul pare să fie doar o altă păcăleală electorală servită la tarabele unde PSD a cumpărat voturi, vânzând iluzii”, spune Carmen Hărău, senator PNL de Hunedoara.

Potrivit sursei citate, pe lista cu „specialiștii” ce au lucrat la această secțiune cu revitalizarea producției de cărbune, nu ar fi o surpriză ”să se regăsească, extrem de bine remunerați, și gropari ai mineritului, cei care au prăduit mineritul din Valea Jiului de-a lungul timpului”.

Mihaela MIHAI