Carmen Hărău: Nu știu ce negociază Laurențiu Nistor pentru județ (…) Posturi și salarii pentru cei care prăpădesc CEH

0
270

O inițiativă legislativă, care ar da  posibilitatea angajaților să reducă vârsta de pensionare cu doi ani, stă într-un sertar din Camera Deputaților. Legea, aplicabilă celor ce locuiesc în zonele poluate, nu beneficiază de sprijinul parlamentarilor hunedoreni. Asta susține, un alt parlamentar hunedorean, dar de la PNL.

Legea stă în sertarul lui Solomon

Mai multe persoane din județul Hunedoara sunt private de drepturi. Totul din cauza lipsei de implicare și luciditate a politicienilor aflați la putere.  Această acuzație aparține unui parlamentar hunedorean.

Senatorul Carmen Hărău a afirmat, vineri, în Valea Jiului, că a cerut sprijinul colegilor PSD din Hunedoara pentru ca această inițiativă legislativă să fie pusă pe ordinea de zi a Camerei Deputaților. Nu a primit însă ajutor.

”Am reușit să trecem prin Senat. Legea asta a trecut prin Senat. Se găsesște, din noiembrie, în sertarul pesedistului Solomon, președintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaților. M-am rugat, m-am milogit de colegii de la PSD, de domnul Nistor (Laurențiu Nistor recte- deputat PSD și președintele PSD Hunedoara – n.r.), pentru că în țară, acolo unde există structuri PSD cărora le pasă de oamenii care i-au trimis în Parlament – Baia Mare, Copșa Mică, Slatina, Târgu Mureș, Turnu Măgurele, Râmnicu Vâlcea – există acte nromative care au statuat aceste facilități. PSD-iștii refuză această lege a liberalilor din Hunedoara. Și colegii din Hunedoara o ignoră fără rușine și fără pic de responsabilitate față de oamenii care i-au trimis acolo”, a declarat, vineri, într-o conferință Carmen Hărău.

 

Hărău: PSD Hunedoara îl susține necondiționat pe Dragnea

Parlamentarul PNL susține că alți social-democrați din țară negociază cu cei din conducerea partidului. În aceste condiții, legea ce s-ar aplica hunedorenilor, ar putea avea succes. Însă, PSD-iștii hunedoreni sunt interesați de alte lucruri.

”În situația în care domnul Dragnea a avut nevoie de susținere din teritoriu, se poate negocia, îi văd pe colegii din parlament. Eu nu știu ce negociază dânsul (Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara – n.r.). Dacă negociază posturi și salarii pentru ăștia care prăpădesc Complexul Energetic Hunedoara… Nu știu ce primește în schimb domnul Nistor pentru susținerea pe care o dă, sau poate că atâta e de convins domnia sa și toată structura politică PSD din județ, de valoarea domnul Dragnea încât îl susțin necondiționat. Ei nu au nevoie de nimic pentru zonele geografice din care vin”, mai spune Carmen Hărău.

În Senat, proiectul inițiat de Carmen Hărău a fost votat și de senatorii PSD Cristian Resmeriță și Viorel Sălan.

Noile prevederi legislative ar urma să se aplice locuitorilor din zone care au fost, de-a lungul timpului, afectate de poluarea remanentă din cauza extracției, preparării și arderii cărbunelui și a extracției și prelucrării minereurilor neferoase cu conținut de emisii gaze cu efect de seră sau cu emisii de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor.

Mai precis, indiferent de domeniul de activitate în care sunt încadrați în muncă, cetățenii care dovedesc că au locuit cel puțin 30 de ani în aceste zone beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare. Reducerea este de 2 ani, fără penalizare.

Conform senatorului liberal Carmen Hărău, prevederile din propunerea legislativă vor fi aplicabile tuturor cetățenilor din mai multe localități hunedorene. Este vorba despre municipiul Hunedoara, orașul Călan, precum și din toate cele 6 localități ale Văii Jiului – Petroșani, Lupeni, Vulcan, Petrila, Uricani, Aninoasa.