Brilinsky, minge de ping pong între PNL, PSD și ALDE

0
205
foto. ziare.com

Demisia lui Vladimir Brilinsky din funcția de administrator al Sarmizegetusa Regia aduce acuze între partidele politice. Pe de-o parte e vorba de partidele ce constituie alianța de la guvernare, PSD și ALDE – care nu sunt pe aceeași lungime de undă, iar de cealaltă parte de PNL, aflat în opoziție.

PNL Hunedoara: PSD Hunedoara umilește valorile județului

Președintele PNL Hunedoara, Lucian Heiuș, susține că PSD Hunedoara umilește valorile județului. Același Heiuș afrimă că în ultima perioadă asistăm la un asalt constant și extrem de agresiv al actualei puteri îndreptat către adevăratele valori ale României.

”Sunt agresate și îndepărtate, structuri incomode, persoane verticale care deranjează parcursul trasat de jalnicul program de guvernare. Nu contează cine sau ce. Contează doar înlăturarea oricăror obstacole din calea pe care a pornit actuala și efemera putere”, spune Lucian Heiuș prin intermediul unui comunicat de presă.

Conform liderului hunedorean, la nivel județean respectarea liniei de partid a devenit un mod de viață.

”Sunt dați la o parte oameni valoroși, care, de-a lungul timpului, dincolo de barierele politicii, și-au pus la dispoziția comunității întreaga capacitate de muncă, pentru mai bine, mai frumos și mai eficient. Au fost obligaţi să plece din administrație oameni valoroși, pentru a fi înlocuiţi cu membrii PSD. Mai nou, Vladimir Brilinsky, a fost obligat să plece din postul de administrator al Sarmisegetuzei Regia, pentru a fi înlocuit cu preşedintele PSD Orăştioara de Sus”, spune președintele PNL Hunedoara.

Conform liberalilor hunedoreni, este de o ”inconștiență crasă să te dispensezi de un om care și-a dedicat întreaga viață cauzei cetăților dacice și a reușit să aducă Sarmizegetusa de la stadiul de junglă a nimănui, la statutul de parc istoric vizitabil în normalitate”.

”A fost înlăturat un om valoros, pentru care spiritul de sacrificiu reprezenta un crez și asta doar pentru a transforma, fără piedici, Sarmizegetusa în celulă de partid. Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs, să afli că un vicepreședinte de consiliu județean poate să sancționeze pe cineva pentru că (cităm) dă like-uri la peneliști. Sancționarea și cu alte ocazii a opiniilor exprimate liber, într-o țară liberă, reprezintă o mostră de infantilism care credem că ar trebui sancționată”, mai spun liberalii hunedoreni.

PSD Hunedoara: Heiuș este interesat de soarta personală a unui prieten

Într-un alt comunicat de presă, liderul PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, susține că Lucian Heiuș este foarte interesat. Nu de soarta hunedorenilor, ci de situația personală a unui prieten – Vladimir Brilinsky.

Scandalul Regia. Sorin Vasilescu: Brilinsky a ridicat o construcție ilegală în sit

”Dacă ar fi fost în mod real preocupat de ceea ce se întâmplă în județul Hunedoara, ar fi reacționat în momentul în care amicul său a ridicat o construcție ilegală în situ-ul UNESCO Sarmisegetuza Regia. Nu a avut nicio reacție la acel moment. Acum însă, președintele PNL reproșează că Vladimir Brilinsky ”a fost dat la o parte” de la conducerea Sarmisegetuzei Regia. Nu, domnule Heiuș, Vladimir Brilinsky nu a fost dat afară, ci a plecat în momentul în care Direcția de Cultură a cerut demolarea construcției ilegale pe care a ridicat-o într-un sit UNESCO”, susține Laurențiu Nistor.

Potrivit președintelui PSD Hunedoara, ”aceste amănunte” nu sunt importante.

”Mai importantă prietenia dumneavoastră cu cel care vă manageriază postul de radio din Orăștie. Și da, vorbim de același domn Vladimir Brilinsky”, continuă Laurențiu Nistor.

Președintele PSD Hunedoara susține că nu are timp de amănunte de genul „like-urile de pe Facebook„. Face referire la like-urile pe care Brilinsky le-ar fi dat unor postări ale liberalilor. Like-uri despre care Brilinsky spunea că au constituit motiv de sancționare. Sancțiune aplicată de vicepreședintele Sorin Vasilescu, la îndemnul lui Laurențiu Nistor și al Nataliei Intotero.

Demisie. „Nu doresc să fiu complice la pesedizarea cetăților de la Sarmizegetusa„

”Am treburi mult mai importante decât să număr like-uri pe Facebook. Nu am cerut niciodată măsuri în cazul lui Brilinsky legat de acest aspect, așa cum și domnul Sorin Vasilescu vă poate confirma și a făcut-o deja. Altfel, este problema dumneavoastră ce angajați aveți, ce prietenii aveți, dar nu le implicați în problemele reale ale județului. Chestiunile private ale dumneavoastră, cum ar fi prietenia cu domnul Brilinsky, nu-i interesează pe hunedoreni”, mai spune Laurențiu Nistor.

PSD Hunedoara, tras de urechi și de colegii din alianță

Imediat după demisia lui Vladimir Brilinsky de la Sarmizegetusa Regia, și ALDE Hunedoara, prin vocea lui Mircea Moloț, a avut o luare de poziție. ALDE Hunedoara acuza și ea PSD Hunedoara.

Mircea Ioan Moloț spunea atunci că PSD Hunedoara, care deține conducerea Consiliului Județean Hunedoara, și-a bătut joc de turismul hunedorean.

ALDE își ironizează partenerul de coaliție.