Baronii PSD i-au pus gând rău ministrului Energiei

2
11

Baronii PSD i-au pus gând rău tânărului şef al Departamentului pentru Energie.

Este vorba de Constantin Niţă, ministrul Economiei şi şef al PSD Braşov sprijinit de Viorel Hrebenciuc, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi Ilie Sarbu, şeful Grupului senatorilor PSD i-au pus gând rău ministrului delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, ale cărui acţiuni “tehnocrate” au devenit tot mai supărătoare pentru o serie de centre financiare controlate de greii PSD.

Planul lui Niţă ar viza potrivit surselor noastre printre altele şi generarea unei campanii media de compromitere a tânărului ministru. Acesta ar urma să fie atacat de portavocile din sindicatele din minerit apropiaţi de social-democraţi.

Primul glonţ tras spre ministrul delegat Răzvan Nicolescu ar fi o decizie în proxima şedinţă de Guvern prin care unele atribuţii de la Departamentul pentru Energie să fie transferate spre Ministerul Economiei condus de Costantin Niţă. Practic Niţă doreşte să îşi atribuie şi fostele atribuţii pe care le-a avut anterior cînd chiar el conducea departamentul aflat acum în subordinea lui Nicolescu.

Planul lui Niţă ar avea totuşi şi un punct slab. Şeful Departamentului pentru Energie e sprijinit de premier care nu îşi poate permite politic un eşec în proiectul de întimerire a guvernului său după experienţa cu ministrul Ioana Petrescu.

De notat că tânărul ministru e văzut bine şi de ambasadele care contează la Bucureşti.

Sursa: stiripesurse.ro

2 COMENTARII

 1. As vrea sa stiu si eu o actiune tehnocrata a ministrului. Pusa in practica, nu declarativa, de perspectiva.
  Sau orice rezultat care mie mi-a scapat. Nita pentru CEO si CEH a dat HG 138/2013, care a insemnat ceva.
  Toti vorbesc doar la timpul viitor, niciodata la timpul trecut, de genul: am facut.
  Eu am trecut de faza simpatiilor, iar interesele unora sau altora pentru mine nu produc efecte, ci doar pentru ei.
  Stiu ca unele persoane acum au usa deschisa la ministru si la Nita nu o aveau. Si? Cui foloseste decat cel mult lor!

  • Din păcate HG 138/2013 nu a fost aplicată şi la CEH. Nimeni nu răspunde în România pentru nerespectarea legii. Dimpotrivă, cei care cer salvarea CEH sunt propuşi pentru demitere. Salariaţii CEH trec în şomaj în timp ce guvernanţii cer voturi. Electrocentrale Deva trebuia să primească preţul de cost al MW/h încă din 2012 conform legii 123/2012. Nu este responsabil nimeni?

Comments are closed.