ANI cere Senatului sancționarea lui Cristian Resmeriță

0
832

Agenția Națională de Integritate cere conducerii Senatului sancționarea senatorului hunedorean Cristian Resmeriță. Solicitarea vine ca urmare a faptului că Resmeriță a pierdut definitiv procesul cu ANI, după ce inspectorii de integritate au constatat că senatorul și-a angajat fratele la cabientul parlamentar în mandatul 2008-2012, pe când era deputat.

ANI a solicitat Senatului să declanşeze procedura disciplinară în cazul lui Cornel Resmeriţă pentru încălcarea regimului juridic al conflictului de interese. Pe 8 martie, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul lui Cristian Resmeriță, condiții în care raportul ANI a rămas în picioare.

“Vă solicităm să declanşaţi procedura disciplinară în conformitate cu dispoziţiile art. 19 alin. 1 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor potrivit căruia ‘Fapta deputatului sau senatorului de a încălca legislaţia în materie privind conflictul de interese constituie abatere disciplinară şi se sancţionează cu diminuarea indemnizaţiei cu 10% pe o perioadă de maximum 3 luni. Sancţiunea se aplică de către Biroul permanent al Camerei din care face parte deputatul sau senatorul. Totodată, vă solicităm să ne comunicaţi, în copie certificată, actul administrativ din care rezultă punerea în aplicare a dispoziţiilor legale”, se arată în solicitarea adresată, pe 17 martie, de preşedintele ANI, Bogdan Stan, preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu,şi preşedintelui Comisiei juridice, Şerban Nicolae, potrivit stiripesurse.ro.

Resmeriță junior și-a angajat, în legislatura 2008-2012, fratele, pe Lucian Resmeriță, la cabinetul parlamentar, plătindu-i acestuia peste 12.500 euro.

Potrivit inspectorilor de integritate, Lucian Resmeriță, fratele lui Cristian Resmeriță, a obținut de la biroul parlamentar, în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2012, 56.876 lei, adică aproximativ 12.640 Euro.

Mihaela MIHAI