András József rămâne în fruntea UDMR Petroşani

0
18


Profesorul universitar András József a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al UDMR Petroşani în cadrul Conferinţei Municipale de alegeri care s-a desfăşurat în Sala de Marmură a Primăriei Petroşani.
András József a primit un nou mandat pentru 2 ani în fruntea UDMR Petroşani, delegaţii alegându-i şi pe cei 17 membri a Conferinţei Municipale, urmând ca din rândul acestora să fie desemnaţi vicepreşedinţii şi responsabilii pentru anumite domenii de specialitate.

UDMR vrea reprezentare în administraţia locală
În cadrul întâlnirii, respon­sabilii UDMR au discutat despre priorităţile acestei formaţiuni politice.
„În Valea Jiului trebuie să recâştigăm prezenţa în administraţia locală, iar pentru a atinge acest obiectiv avem nevoie de o Uniune puternică, unită şi solidară, de o Uniune implicată în politica locală”, a afirmat liderul UDMR Hunedoara, Iuliu Winkler.

Maghiarii. Prezenţi în actul educaţional
Preşedintele Uniunii Cadrelor Didactice Maghiare din Petroşani, Éva Acs, a anunţat că 212 copii învaţă în limba maghiară, dintre care 27 sunt în clasa întâi. Peste 50% dintre copii locuiesc în internatele Fundaţiei Sfântul Francisc, fondată şi coordonată de călugărul franciscan Csaba Böjte. O altă veste bună pentru comunitatea maghiară din Petroşani a fost că, având sprijinul UDMR,
s-a obţinut imobilul în care va funcţiona o grădiniţă pentru 80 de copii, un centru comunitar şi Casa Maghiară.
La conferinţa de alegeri printre invitaţi s-au numărat preşedintele UDMR Hunedoara totodată şi deputat european Iuliu Winkler, preşedintele executiv al UDMR Hunedoara, István Dezméri, şi vicepreşedintele politic al UDMR Hunedoara, Gergely Burján. Invitat dintre colegii de segment politic a fost viceprimarul municipiului Petroşani, Claudiu Cornea.
Mihaela MIHAI