ALDE Hunedoara cere implicarea hunedorenilor în problemele de interes public. Prima lege, cea a vaccinării

0
53

Conducerea ALDE Hunedoara afirmă că susține copiii, părinții și personalul medical din România pentru implementarea unui program corect de vaccinare. Cum problema vaccinării naște dezbateri aprinse, cei de la ALDE le cer hunedorenilor să le transmită părerile lor, argumentate, pentru ca în final să existe o legislație în concordanță cu realitățile românești.

”Este evident că trebuie intervenit în condițiile în care în țara noastră apare riscul înmulțirii în rândul copiilor a unor boli grave care pot fi prevenite prin vaccinare. Vaccinarea reprezintă o problemă care va putea fi rezolvată în România doar dacă o recunoaștem și o supunem dezbaterii publice”, se arată într-un comunicat de presă al ALDE Hunedoara.

Conducerea ALDE Hunedoara susține că în prezent sunt aproximativ 250 000 de copii nevaccinați în condițiile în care ”în perioada copilăriei noastre Institutul Cantacuzino furniza vaccinuri de calitate, realizate de specialiști români, verificate cu mare atenție înainte de punerea pe piață și erau astfel vaccinați, prin intermediul cabinetelor școlare, toți copiii (cu excepția celor care aveau contraindicații medicale, bine analizate de medicii școlari), făcând astfel posibilă protejarea populației de multe boli contagioase”.

Potrivit celor de la ALDE Hunedoara, forma finală a proiectului de lege al coaliției de guvernare a fost adoptată de guvern, urmând să ajungă la Parlament, iar apoi la Președinție înainte de a deveni lege. Mai pot fi făcute însă modificări, motiv pentru care cei de la ALDE le cer celor interesați păreri argumentate.
”Chiar și acum, după o îndelungată dezbatere publică există elemente concrete și discuții privind conținutul acestui proiect, care mai poate suferi modificări până să devină lege. Sănătatea populației este un punct foarte important pe agenda ALDE Hunedoara și deoarece și la noi în județ sunt discuții aprinse pe această temă îi rugăm pe toți cetățenii și organizațiile din județul Hunedoara, interesați de această problemă să ne transmită în scris o poziție argumentată a dumnealor privind legea vaccinării, la adresa de email comunicare@aldehunedoara.ro sau la adresa ALDE Hunedoara: Deva, Str. Avram Iancu Bl.H3 Mezanin, Județul Hunedoara.Pentru a vă putea reprezenta interesele din punct de vedere politic prin intermediul reprezentanților săi, ALDE Hunedoara are nevoie ca și cetățenii să fie activi și să-și transmită punctul de vedere privind problemele de interes public”, spune conducerea ALDE Hunedoara.

Cei de la ALDE afirmă că își doresc ca legislația care va fi adoptată în acest sens să fie realizată în concordanță cu realitățile societății românești și să fie aplicabilă pe termen lung.

Miahela MIHAI