Politicienii are… talent

1
48

,,Din moment ce un politician niciodată nu crede ce spune, este surprins când alţii îl cred”-Charles de Gaulle

Am crezut ceva timp că nu mai poate exista nimic să mă impresioneze, că nu mai poate exista trădare să mă afecteze, că nu mai poate exista femeie să mă fascineze, dar m-am înşelat. Trădarea nu poate să dispară în lumea noastră se pare niciodată. Aum iată că am gasit ceva care mă impresionează- demisiile politicienilor.
Am depistat că în Valea Jiului nu sunt politicieni suficienţi pentru câte partide există şi vor mai exista. Şi politicienii au descoperit asta, dar nu înţeleg exact cum stau lucrurile. Adică, există politicieni care trec de la un partid la altul şi câştigă alegerile, vezi patru din şase primari actuali, şi politicieni care schimbă partidele ca să piardă de fiecare dată, sau uneori. Pentru mulţi politicieni treapta superioară a cariei lor politice este candidatura. Important este să ai un poster afişat pe un stâlp, ca mai apoi să vină un oarecare sa scrie pe el-măta, mui.., etc. Este un politician, sau ma rog aşa crede el, care numai în ultimul an a trecut pe la două partide şi o alianţă, aproximativ, ca să îşi dea seama că este pe cont propriu, adică independent. Sincer îmi doresc să stau odată de vorbă cu acest om C-tin B, să văd ce înţelege el prin doctrina unui partid. În altă zonă vecină cu a renumitului domn C-tin B, se află două doamne, sau să le spunem femei politician, care după ce timp de patru ani s-au certat sau bălăcărit în şe­dinţele consiliului local acum, în urma ordinelor superiorilor, trebuie să îşi declare dragoste. Nu între ele ci pentru acelaşi bărbat, un fel de Frunzăverde al Văii-Jiului. Un fost utecist, comunist, pecist (adica de la PC-partidul ala mic cu antene multe), pedelist şi fost inginer miner minier şi ofiţer în rezervă. Mai aproape de Petroşani,  dar tot mai departe după cum arată aşezarea respectivă, mai demisionează un viceprimar. Supărat că nu candidează la primărie, imediat se difuzează o ştire în care aflăm că plouă în primaria respectivă şi că nu are curent electric. Chiar se numeşte primărie locaţia respectivă oare? Şi de ce ar vrea să candideze cineva acolo? La Petroşani candidaturile împotiva actualului primar sunt discrete şi de bun simţ, e totuşi un municipiu reprezentativ pentru Valea-Jiului, nu este normal să stricăm liniştea acum în prag de alegeri. La Petrila în schimb toată lumea vrea să candideze, demisii, trădări, alianţe. E de urmărit ce se petrece în micul orăşel, doar aici a fost adaptată celebra-,,să vezi Petrila şi apoi poţi să mori” (în spitalul de la Petroşani). Dar la ce are ta­lent politicienii? La găsirea motivelor să plece de la un partid la altul, să candideze chiar dacă pierd, să critice pe cei care sunt în opoziţie sau putere, ce mai contează, să găsească surse de finanţare pentru campanii electorale chiar şi pe criză. Cei mai iubiţi în perioada imediat următoare vor fi săracii şi pensionarii.
Minerii vor avea investiţii, tinerii vor avea locuri de muncă. Străzile se vor plomba, bordurile se vor schimba. Şi să vezi proiecte peste proiecte. Adică acele vorbe multe care se adună într-un dosar de obicei cu mai multe file şi care nu se rea­lizează niciodată. Trebuie să învăţăm de la femei cum stă treaba cu proiectele. Uite Nicoleta Luciu a născut tripleţi, acum slăbire, silicoane şi se lansează piesa -Ready for love. Proiectul care a avut ca pricipal obiect mărirea sânilor a dat roade, deci este palpabil şi cu efect. Vedeta se apucă de treabă, după lansarea piesei va urma sexul, apoi din nou tripleţi. Totul în ceva mai puţin de un mandat de primar. Dacă ar avea trei mandate sau patru la dispoziţie o femeie ca asta într-o localitate ca Aninoasa alegerile nu ar mai fi locale, ci numai familiale

   Sărman Asfalte
P.S. voi încerca o rubrică ,,Minerii are talent” în care voi încerca să evidenţiez  latura veselă, colegială a acestor oameni. În general totă lumea scrie de necazurile lor, dar acolo undeva în lumea lor ei glumesc. Uneori mai şi râd.

1 COMENTARIU

  1. Frumos articol.Arata exact adevarata fata a celor care nu mai stiu ce sa faca ca sa ajunga in functii de conducere indiferent de mijloace bineinteles pentru binele alesilor .De atata bine ca s-au inmultit maidanezii ca sa poata sa urle .Lupeniul cel putin are Filarmonica de maidanezi.Deci sigur o sa traim bine ..cand ?? nu se stie …probabil dupa ce inchizi ochii de tot..

Comments are closed.